Izvor: IndeksOnline arhiva vesti 14.08.2018

ŠARČEVIĆ: Višak će biti neki direktori i sekretari škola

IndeksOnline 14.08.2018
Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da izmena mreže srednjih škola koja predviđa spajanje nekih škola, neće stvoriti tehnološke viškove među nastavnicima. On je istakao da će višak biti neki direktori i sekretari škola. Šarčeć je za… »

Nevreme u Beogradu, i Srbiji

IndeksOnline 14.08.2018
BEOGRAD – Više gradova u Srbiji večeras je pogodilo snažno nevreme praćeno kišom a negde i gradom, dok je Beograd, nešto posle 21 sat, bio pogođen jakim vetrom. Vetar je u nekim delovima Beograda obarao drveće, a u nekim naseljima je padal i… »

Pucnjava u Bijelom Polju: Ubijena osoba iz Srbije

IndeksOnline 14.08.2018
BIJELO POLJE – Državljanin Srbije Željko Pavlov ubijen je, dok je Ljubomir Lazić takođe državljanin Srbije teže ranjen u pucnjavi koja se sat nakon ponoći dogodila u Bijelom Polju. Kako saznaje televizija “Vijesti”, policija je uspela da… »

Džudžo: Promenom imena škola afirmišemo naš kulturni, nacionalni i etnički identitet

IndeksOnline 14.08.2018
NOVI PAZAR – Potpredsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Esad Džudžo izjavio je danas da su državni fukncioneri koji su poslednjih dana komentarisali njihov predlog o promeni naziva škola u Sandžaku prekršili zakon mešajući se u nešto… »

Pavlov i Lazić ilegalno ušli u Crnu Goru, nameravali da ubiju Ćatovića

IndeksOnline 14.08.2018
BIJELO POLJE – Nakon što je u Bijelom Polju kasno sinoć uz vatrenog oružja ubijen državljanin Srbije Željko Pavlov (47), a ranjen Ljubomir Lazić (46), takođe državnljanin Srbije, policija je tokom dosadašnje istrage došla do saznanja da su oni… »

Novopazarski direktori kažnjeni novčano zbog nenamenskog trošenja novca

IndeksOnline 14.08.2018
NOVI PAZAR – Direktori Zavoda za urbanizam i Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta u Novom Pazaru Suat Ljajić i Mujo Šaćirović, kao i bivša direktorka Predškolske ustanove “Mladost” Dragica Ličina priznali su pred Osnovnim… »

Oteo radniku kladionice 27.000 dinara

IndeksOnline 14.08.2018
JAGODINA – Policijska uprava u Jagodini saopštila je danas da je uhapšen S.Š (27) iz Vladimirovaca, osumnjičen da je fizički napao radnika u jednoj kladionici u Jagodini i oteo mu 27.000 dinara. Napad se dogodio juče a S.Š je uhapšen zbog… »

Vučić: Penzije od novembra veće devet odsto

IndeksOnline 14.08.2018
BEOGRAD – Penzionerima će primanja od novembra biti značajno uvećane, za devet odsto, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.On je novinarima posle posete Vojno-tehničkom Institutu rekao da će penzioneri posle te povišiće imati… »

NOVI PAZAR: Poništen konkurs za književnu nagradu “Aladin Lukač”

IndeksOnline 14.08.2018
NOVI PAZAR – Na ovogodišnji konkurs za književnu nagradu “Aladin Lukač” prijavila su se samo dva autora zbog čega je odlučeno da on bude poništen, rekla je koordinator programa u novopazarskom Kulturnom centru Hasna Ziljkić. Ona je za radio… »

Motorciklista iz Novog Pazara operisan u KC Kragujevac

IndeksOnline 14.08.2018
NOVI PAZAR – Vozač motorcikla M.J. (30) koji je u padu sa motora zadobio teške telesne povrede opasne po život, prebačen je sinoć kolima novopazarske hitne pomoći u Klinički centar Kragujevac. Kako saznaje indeksonline.rs, M.J. je pri padu sa… »