Izvor: Jug press arhiva vesti 14.08.2018

Obrađeno oko 500 upitnika za socijalne karte boraca

Jug press 14.08.2018
NIŠ Dokle se stiglo sa prikupljanjem podataka i izradom socijalnih karata članova porodica boraca učesnika ratova od 1990 do 1999. godine, koje dobrobiti mogu ove socijalne karte doneti kao i kakvo je socijalno ekonomsko stanje domaćinstava boraca… »

Nema starosne penzije bez minimalno 15 godina staža

Jug press 14.08.2018
BEOGRAD-LESKOVAC-VRANJE-NIŠ Ako niste uspeli da u radnoj knjižici skupite najmanje 15 godina radnog staža, koji je “pokriven” uplaćenim doprinosom za penzijsko osiguranje , a imate više od 65 godina života, nećete moći da dobijete penziju. To… »

U Vranju ponovo uhvaćena zmija

Jug press 14.08.2018
VRANJE U pomoćnim prostorijama porodične kuće Nebojše Jovanovića u Bunuševačkoj ulici u Vranju, uhvaćena je zmija. Reč je o smuku, neotrovnom gmizavcu od dva metra. Zmiju je u ponedeljak u popodnevnim satima uhvatio Vladica Stanković iz… »

Košarkaši Actavis Akademije počeli pripremu za novu sezonu

Jug press 14.08.2018
LESKOVAC Muška juniorska, kadetska i pionirska selekcija, kao i ženska kadetska i pionirska selekcija „Aktavis Akademije“ počele su pripreme za novu sezonu. U novoj takmičarskoj sezoni juniorsku i kadetsku selekciju, generacije rođenih 2000/2001… »

Doktor sa gitarom svetski putnik

Jug press 14.08.2018
LESKOVAC (Nova Naša reč) • Dobrivoje Bošković, rodom iz Grdelice, poliglota, kompozitor, pevač, lekar specijalista ORL, autor dvadesetak knjiga, proputovao pola sveta, nedavno se predstavio vlasotinčanima poetsko-pesničkim perfomansom, iako je… »

Izabela Milanovic, tekvondistkinja

Jug press 14.08.2018
LESKOVAC (Nova naša reč) Učenica završnog razreda Škole za tekstil i dizajn, Izabela Milanović, pored toga što je odličan đak, bavi se i sportom, po malo neuobičajenim kod nas, tekvondom. Pre tri godine je počela da trenira tekvondo u klubu… »

Ilić: Pokušali “na divlje” da s epriključe na kanalizaciju i oštetili vodovodne cevi

Jug press 14.08.2018
LESKOVAC Direktorka JP Vodovod Kosara Ilić rekla je danas da je pre nekoliko dana “krivicom meštana, koji su pokušali da se nelegalno priključe, došlo je do velike havarije na vodovodnim cevima”. “Zbog toga je došlo do prekida u… »

Svečanost za učenike i kadete vojnih škola

Jug press 14.08.2018
VRANJE U Vranju je u Domu vojske organizovan svečani ispraćaj devet učenika i kadeta, koji su iz građanstva primljeni u sistem vojnog školovanja. Nakon stroge selekcije primljeno je devet kandidata, šestorica iz Vranja, dvoje iz Bujanovaca i jedan… »

Radovi “Vodovoda” u ulici Kapetana Bojana Denića

Jug press 14.08.2018
LESKOVAC U ulici Kapetana Bojana Denića je u toku zamena vodovodne mreže , o čemu su govorili gradonačelnik Goran Cvetanović i direktorka JP „Vodovod“ Kosara Ilić. Cvetanović je podsetio da se radovi realizuju preko kreditne linije nemačke KFW… »

Isplaćena četvrta rata sportskim klubovima

Jug press 14.08.2018
LESKOVAC Sportskim klubovima i organizacijama kojima je odobreno programsko finansiranje u oblasti sporta je isplaćena četvrta rata u iznosu od 7,7 miliona dinara. Prethodna rata je islaćena sredinom maja, i do sada je, iz gradske kase sportskim… »