Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 14.08.2018

Srušio se vijadukt kod Đenove, na desetine mrtvih

Nova ekonomija 14.08.2018
Vijadukt na autoputu A10, koji prolazi kroz italijanski grad Đenovu danas se urušio, saopštila je vatrogasna služba, dodajući da su neka vozila završila u ponoru. Kako prenosi italijanska agencija Ansa, nađeno je stradalo, zasad 11 osoba, među… »

Kolima probio ogradu ispred britanskog parlamenta, više ljudi povređeno

Nova ekonomija 14.08.2018
Jedan muškarac je uhapšen nakon što je kolima uleteo u bezbednosnu ogradu ispred britanskog parlamenta u Londonu, saopštila je policija. Povređeno je nekoliko pešaka, navodi se u saopštenju, prenosi BBC. Incident se dogodio oko 7:37 po lokalnom… »

Vučić u Vojnotehničkom institutu: Lakše će se dobijati stanovi i biće veće plate

Nova ekonomija 14.08.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Vojnotehnički institut, kako bi se obavestio o stepenu realizacije novih razvojnih projekata Instituta i razgovarao sa 48 novozaposlenih inženjera i oficira sa Vojne akademije. Predsednik Srbije se u… »

Erdogan SAD-u: Bojkotovaćemo vaš Ajfon, postoji i Samsung

Nova ekonomija 14.08.2018
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je bojkot elektronskih proizvoda iz SAD, dok istovremeno stižu izveštaji da se turska lira polako oporavlja. Erdogan je istakao da Turska preduzima neophodne mere po pitanju ekonomije, navodeći da je… »

Vučić: Penzije veće za 9 odsto

Nova ekonomija 14.08.2018
Penzionerima u Srbiji će od novembra biti značajno uvećane penzije, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Kako je rekao u obraćanju novinarima posle posete Vojnotehničkog instituta, penzioneri će imati devet odsto veće penzije nego ikad… »

Od 1. septembra prestaje da radi 14 srednjih škola, formira se sedam novih

Nova ekonomija 14.08.2018
Gasi se 14 škola u Nišu, Kragujevcu, Novoj Varoši, Kladovu, Kuršumliji i Babušnici. Od prvog septembra u šest opština i gradova u Srbiji prestaće da radi 14 srednjih škola, a umesto njih biće formirano sedam novih. To za Tanjug kaže pomoćnik… »

Nedimović: Pokvareno meso iz Brazila nije ušlo na tržište Srbije

Nova ekonomija 14.08.2018
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je najvažnije da pokvareno meso iz Brazila nije ušlo na tržište Srbije i dodao da je ministarstvo uradilo svoj deo posla i da će slučaj biti predat tužilaštvu. "To je jedan šleper, 23… »

Porodiljsko odsustvo koristi oko 300 očeva u Srbiji

Nova ekonomija 14.08.2018
2007. je porodiljsko bolovanje koristilo 17 očeva. Naknadu zarade za vreme odsustva sa rada radi nege deteta ili popularnije, porodiljsko bolovanje, danas koristi otprilike 300 očeva, piše portal Kamatica. Kako je za Kamaticu rečeno u Ministarstvu za… »

Za PKB zainteresovana jedna, a za RTB Bor sedam kompanija

Nova ekonomija 14.08.2018
Kinezi najozbiljniji ponuđači za RTB Bor. Na tenderu za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) jedna kompanija je otkupila dokumentaciju, a za izbor strateškog partnera u RTB-u Bor čak sedam kompanija, izjavio je danas državni… »

FBI otpustio je svog zvaničnika Pitera Stroka zbog poruka protiv Donalda Trampa

Nova ekonomija 14.08.2018
FBI otpustio je svog zvaničnika Pitera Stroka, koji je postao meta republikanskog gneva zbog tekstualnih poruka protiv Donalda Trumpa, piše Vašington post. U jednoj od tih poruka, Strok je obećao da će sprečiti Trampovu izbornu pobedu. Akcija protiv… »