Izvor: Sputnik arhiva vesti 14.08.2018

Dodik za formiranje nove Komisije za istinu o Srebrenici

Sputnik 14.08.2018
Srebrenički zločin je dogovorena tragedija s namerom satanizacije Srba, poručio je danas predsednik RS Milorad Dodik, koji je zatražio odbacivanje aktuelnog izveštaja o tom zločinu i formiranje nove Komisije koja bi sačinila novi izveštaj u roku… »

Gasi se 14 srednjih škola u šest srpskih gradova

Sputnik 14.08.2018
Od 1. septembra u šest opština i gradova u Srbiji prestaće da radi 14 srednjih škola, a umesto njih biće formirano sedam novih, rekao je za Tanjug pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje odraslih Aleksandar… »

Ustaško „U“ i probušene gume na autu beogradskih tablica

Sputnik 14.08.2018
Probušene gume i ustaško slovo „U“ osvanulo je na automobilu beogradskih registarskih oznaka u Šibeniku, piše „Šibenik in“. U šibeničkoj Brodarici neko je probušio sve četiri gume na automobilu beogradskih tablica. Na vozačevom mestu… »

Bošnjačko nacionalno veće tvrdi: Imamo pravo da preimenujemo škole

Sputnik 14.08.2018
Bošnjačko nacionalno veće tvrdi da državni funkcioneri koji su komentarisali predlog o promeni naziva škola krše zakon i da BNV po zakonu ima pravo da preimenuje škole u Novom Pazaru, Tutinu i Prijepolju i nazove ih po znamenitim Bošnjacima… »

Vučić: Nemačka nas je već razgraničila

Sputnik 14.08.2018
Nemačka nas je već „razgraničila“ onog trenutka kada je priznala celovito, suvereno i nedeljivo Kosovo, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u odgovoru na pitanje, kako vidi stav kancelarke Angele Merkel da nema promene granica na Balkanu… »

Asada isporučuju Crnoj Gori?

Sputnik 14.08.2018
Nakon što je crnogorsko tužilaštvo zatražilo hapšenje bivšeg operativca američke Centralne obaveštajne agencije CIA Džozefa Asada, optužujući ga za učešće u pokušaju državnog udara u izbornoj noći, nekadašnji agent je odbacio te optužbe… »

Herceg Novi prelazi na ćirilicu

Sputnik 14.08.2018
Početkom ove sedmice u Herceg Novom počela je zamena postojećih i postavljanje novih tabli turističke signalizacije. Nove table su ispisane ćirilicom i na engleskom jeziku, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi, javlja RTCG. Projektno rešenje je… »

Migranti sa rečnog ostrva na Drini vraćeni u Srbiju

Sputnik 14.08.2018
Grupa od 15 ilegalnih migranata, koji su pokušali da pređu reku Drinu nizvodno od Zvornika na području naselja Tršić, vraćeni su u Srbiju, izjavio je komandir Jedinice granične policije Zvornik Mirel Imamović. Imamović je, kako prenosi sarajevski… »

Odgovor na opasnu provokaciju iz Hrvatske: A šta je sa srpskim žrtvama?

Sputnik 14.08.2018
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je kao apsurdnu i provokativnu izjavu poslanika HDZ-a i bivšeg šefa hrvatske diplomatije Mira Kovača da će Srbija morati da reši pitanje odštete hrvatskim logorašima u sklopu pregovora o… »

Velika tragedija u Đenovi: Desetine mrtvih, spasioci traže preživele u ruševinama (video)

Sputnik 14.08.2018
Najmanje 35 ljudi, među kojima i jedna beba, stradalo je danas kada je, u jakoj oluji praćenoj grmljavinom, došlo do rušenja nadvožnjaka u blizini Đenove, javlja italijanska agencija Ansa, pozivajući se na izvore iz vatrogasne brigade. Italijanski… »