Izvor: Večernje novosti/Svet arhiva vesti 14.08.2018

Tragedija u Italiji Urušio se deo autoputa u blizini Đenove, najmanje 35 osoba poginulo, vatrogasci izvlače zarobljene iz…

Večernje novosti 14.08.2018
U Đenovi, gradu na severu Italije, došlo do tragedije za koju se strahuje da bi mogla da bude ogromnih razmera. Kriv grom ili zapuštenost nadvožnjaka na međunarodnom putu A10? VIJADUKT Morandi koji, kao deo auto-puta A10, prolazi kroz Đenovu, grad… »

Incident u Londonu automobil probio ogradu britanskog parlamenta: Vozač uhapšen, dve osobe povređene

Večernje novosti 14.08.2018
Najmanje 15 osoba povređeno je kada je muškarac kolima udario u bezbednosnu ogradu ispred zgrade britanskog paramenta London, navode svetski mediji. Najmanje 15 osoba povređeno je kada je muškarac kolima udario u bezbednosnu ogradu ispred zgrade… »

Erdogan poziva na bojkot američkih proizvoda: Ako imaju “Ajfon”, postoji i “Samsung”

Večernje novosti 14.08.2018
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je u utorak mogućnost da njegova zemlja bojkotuje američke električne proizvode, posle spora s Vašingtonom koji je pojačao pad turske valute. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan najavio je u utorak… »

Desetine automobila zapaljene u Švedskoj, premijer ljut (foto)

Večernje novosti 14.08.2018
Maskirani mladići zapalili su noćas desetine automobila i gađali policiju kamenicama, što je Stefan Lofven kritikovao kao "ekstremno organizovanu" noć vandalizma. STOKHOLM - Maskirani mladići zapalili su noćas desetine automobila u Švedskoj i… »

Visoki zvaničnik FBI napisao ljubavnici u poruci “Sprečićemo Trampa da pobedi” i dobio otkaz

Večernje novosti 14.08.2018
Federalni biro istrage (FBI) otpustio je svog visokog zvaničnika Pitera Stroka, koji je postao meta republikanskog gneva zbog tekstualnih poruka protiv Donalda Trumpa, piše "Vašington post" Federalni biro istrage (FBI) otpustio je svog visokog… »

Letnja ofanziva: Talibani pregazili vojnu bazu, zaplenili municiju i oklopna vozila

Večernje novosti 14.08.2018
Militanti radikalnog pokreta „Taliban“ zauzeli su vojnu bazu u provinciji Farjabu na severozapadu zemlje. Militanti radikalnog pokreta „Taliban“ zauzeli su vojnu bazu u provinciji Farjabu na severozapadu zemlje, izjavio je za Sputnjik predstavnik… »

Stigle sumnjive koverte ambasadama SAD i Izraela u Berlinu

Večernje novosti 14.08.2018
Nemačka policija je saopštila danas da istražuje dve sumnjive koverte sa belom prahom koje su poslate na adrese ambasada SAD i Izraela u Berlinu. BERLIN - Nemačka policija je saopštila danas da istražuje dve sumnjive koverte sa belom prahom koje su… »

Uhapšen venecuelanski general povezan s atentatom na Madura

Večernje novosti 14.08.2018
Jedan venecuelanski general je uhapšen i sudiće mu se zbog učešća u atentatu na predsednika države Nikolasa Madura. Jedan venecuelanski general je uhapšen i sudiće mu se zbog učešća u atentatu na predsednika države Nikolasa Madura, rekao je… »

Ništa od svemirske vojske: Tramp potpisao Zakon o odbrambenoj politici vredan 716 milijardi dolara!

Večernje novosti 14.08.2018
Zakon, koji je dobio retku podršku obe partije u SAD, obradovao je američke vojnike povećanjem plate za 2,6 odsto, najviše u poslednjih devet godina i - naljutio Kineze. NA povratku u Vašingtona, posle 12 dana radnog odmora na sopstvenim golf… »

U Iraku i Siriji trenutno do 30.000 boraca Islamske države

Večernje novosti 14.08.2018
Islamska država u Siriji i Iraku trenutno broji između 20.000 i 30.000 članova, pokazuje najnoviji izveštaj Ujedinjenih nacija, u kojem se navodi i da njihova, ali i Al Kaidina globalna mreža, predstavljaju rastuću pretnju. Islamska država u Siriji… »