Arhiva » Vesti » Danas 04.09.2018

Kurti: Tači i Vučić vole moć

Predsednik Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, izjavio je da će današnje zasedanje kosovskog parlamenta poslužiti da se stvori neka vrsta štita od onoga što radi predsednik Kosova Hašim Tači, prenosi Kossev.

Danas utorak, 4. septembar 2018.  |  Piše: FoNet

On (Hašim Tači) je čovek koji ne može da zaštiti naš integritet i koji ne može da se odbrani. Verujem da postoje planovi za trgovinu teritorijama. Nužno je da se država Kosovo – koja zavisi od države Srbije – pridruži EU, rekao je Kurti.

Kurti smatra da se sa tezom o korekciji granica Kosovo vraća u 2007. godinu – u vreme kada je status Kosova bio nedefinisan.

Upitan kako će reagovati ako se ostvare planovi o promeni granica, Kurti je ocenio da Tači nastavlja svoju ličnu političku avanturu i da su zbog toga neophodni protesti. Zbog njegovih postupaka protesti postaju nezamenljivi, razgovaramo sa LDK i ostalom opozicijom. Posetio sam Isu Mustafu i verujem da ćemo i danas sarađivati. Građani su ogorčeni, smatra Kurti.

Mislim da su Tači i Vučić slični. Oni vole moć, dobro komuniciraju jedan sa drugim bez potrebe za međunarodnim posrednicima, zaključio je Kurti.


Objavljeno na sajtu danas.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.