Izvor: Večernje novosti/Beograd arhiva vesti 05.09.2018

Nesreća u centru Beograda: Dve osobe povređene u sudaru tramvaja i automobila

Večernje novosti 05.09.2018
Dve osobe lakše su povređene u sudaru tramvaja i putničkog vozila u Ulici kraljice Marije. BEOGRAD - Dve osobe lakše su povređene u sudaru tramvaja i putničkog vozila u Ulici kraljice Marije. Nesreća se dogodila oko 7.30, kada je vozač automobila… »

Noć u Beogradu: Troje povređenih u tri udesa

Večernje novosti 05.09.2018
Hitna pomoć imala je noćas 105 intervencija od kojih 12 na javnom mestu, a tri osobe povređene su u tri udesa, dok je jedna osoba povređena usled pada sa visine. BEOGRAD - Hitna pomoć imala je noćas 105 intervencija od kojih 12 na javnom mestu, a… »

Posle pogibije radnika Đorđević: Krivične prijave protiv izvođača i podizvođača radova u Kneza Miloša

Večernje novosti 05.09.2018
Govoreći o gradilištu u Ulici Kneza Miloša, ministar kaže da će se tek videti da li će se podneti krivične prijave i protiv lica koja su bila zadužena za bezbednost i zaštitu na radu. Ministar za rad Zoran Đorđević je izjavio jutros da će… »

Opština Zemun nudi Kamendin žiteljima Novogradske

Večernje novosti 05.09.2018
Stigao predlog o privremenom smeštaju žitelja dela Novogradske ulice čije su kuće oštećene zbog klizišta. Dodatni problem u ulici prave teretnjaci i autobusi koji prolaze i rastresaju tlo. STANARI dela Novogradske ulice u Zemunu juče su od… »

Beogradske priče: Nekadašnje varoško leto, kupalište i lubenice

Večernje novosti 05.09.2018
Kao što današnje Savsko jezero okuplja Beograđane, tako su predratni žitelji prestonice uživali na rečnim obalama. Ove fotografije danas gledamo zahvaljujući entuzijasti Aci Simiću. Nove generacije stalno žive u ubeđenju da su znatno… »

Nušiću opet izlivaju štap!

Večernje novosti 05.09.2018
Raspisan tender za hitne intervencije na gradskim statuama i bistama na zahtev Zavoda za zaštitu spomenika kulture. Do početka 2019. godine biće očišćene i sređene kamene i bronzane površine gde je to potrebno. ZAVOD za zaštitu spomenika kulture… »

Voždovac: Đaci i dalje van učionica

Večernje novosti 05.09.2018
Roditelji učenika III-4 OŠ "Zmaj Jovan Jovanović" odlučni u nameri da ne puštaju decu na nastavu dok se učitelj Nikola Spasojević, koji je vodio decu u drugom razredu, ne vrati na staro radno mesto. UČENICI odeljenja III-4 OŠ "Zmaj Jovan… »

Autobusima još sa starih perona BAS

Večernje novosti 04.09.2018
Dok se ne sagradi objekat na Novom Beogradu, na putovanja će se kretati sa dosadašnje stanice u centru. Zidanje nove zgrade prekoputa "buvljaka" počinje u prvoj polovini 2019. BEOGRADSKA autobuska stanica će, u skladu sa ugovorom koji je BAS sklopio… »