Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 05.09.2018

RHMZ upozorava: U naredna dva sata kiša i pljuskovi širom zemlje

Večernje novosti 05.09.2018
Republički hidrometeorološki zavod najavio je da bi u naredna dva sata u većem delu Srbije, ali i pojedinim delovima Beograda moglo biti obilnije kiše. BEOGRAD - Republički hidrometeorološki zavod najavio je da bi u naredna dva sata u većem delu… »

Objavljen spisak poslodavaca koji zapošljavaju "na crno"

Večernje novosti 05.09.2018
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja objavilo je na svom sajtu spisak sa imenima 21 poslodavca kod kojeg su zatečena lica na radu "na crno" BEOGRAD - Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja objavilo… »

Firme da prijave oteto: Popis srpske imovine u SFRJ

Večernje novosti 05.09.2018
Poziv firmama da prijave oteto u bivšoj Jugoslaviji. Potraživanja i fondova i banaka. SRBIJA je odlučila da pomogne domaćim firmama koje potražuju imovinu u bivšim jugoslovenskim republikama, pre svega onu koja im je devedesetih oteta u Hrvatskoj… »

Do 4. septembra 262 slučaja virusa Zapadnog Nila na teritoriji Srbije

Večernje novosti 04.09.2018
Do 4. septembra na teritoriji Srbije registrovano je 262 slučaja obolevanja od groznice Zapadnog Nila, kao i 25 smrtnih slučajeva, saopštio je danas Institut za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut" Do 4. septembra na teritoriji Srbije… »

Srbija zasuta eksplozivom: NATO bombe još uvek na 150 lokacija

Večernje novosti 05.09.2018
Površina na kojoj se nalazi municija obuhvata skoro 2,5 miliona metara kvadratnih, od čega najviše u opštinama Sjenica, Tutin, Užice, Bujanovac, Raška i Niš. Neeksplodirane bombe iz 1999. godine nalaze se 150 lokacija u Srbiji, od kojih su neke i u… »

Šarčević: "Pojas i put" šansa da Srbija i Kina ojačaju saradnju

Večernje novosti 05.09.2018
Inicijativa "Pojas i put" predstavlja šansu da Srbija i Kina ojačaju saradnju i razmenu u oblastima kao što su kultura, ekonomija i trgovina, ali i obrazovanje i nauka, ocenio je ministar Mladen Šarčević. BEOGRAD - Inicijativa "Pojas i put", čiji… »

Sastanak o nestalima na području bivše SFRJ: Još 76 neekshumiranih grobnica

Večernje novosti 04.09.2018
Na području Hrvatske je 76 neekshumiranih grobnih mesta, koja bi trebalo istražiti. NA području Hrvatske je 76 neekshumiranih grobnih mesta, koja bi trebalo istražiti, čulo se posle u utorak sastanka predstavnika predsednika Srbije i Hrvatske za… »

Tretmani ulepšavanja pod lupom, uvode se stroža pravila

Večernje novosti 05.09.2018
Ministarstvo zdravlja uvešće više reda u estetsku medicinu i do kraja meseca biće određeni kriterijumi za rad lekara u toj oblasti. Ministarstvo zdravlja uvešće više reda u estetsku medicinu i do kraja meseca biće određeni kriterijumi za rad… »

Stefanović, Diković i Vulin s delegacijom Nacionalne garde Ohaja

Večernje novosti 05.09.2018
Sagovornici su se saglasili da postoji prostor za unapređenje saradnje u ovoj oblasti, a razgovarali su i o saradnji u oblasti prevencije potencijalnih hemijskih incidenata, koji mogu uticati na životnu sredinu. Potpredsednik Vlade i ministar… »

Telefoni u klupama: Đaci ostaju "dostupni" i na času

Večernje novosti 05.09.2018
Korišćenje mobilnih telefona tokom nastave zabranjeno, ali je praksa drugačija. Reč je o lakšoj povredi discipline za koju se izriče ukor ili opomena. ZABRANA donošenja mobilnih telefona u francuskim osnovnim školama od septembra aktuelizovala je… »