Izvor: Večernje novosti/Ekonomija arhiva vesti 05.09.2018

Ulaze u Bor, a sada idu na "Čukaru peki"

Večernje novosti 05.09.2018
Kineska kompanija "Ziđin" koja je izabrana za strateškog partnera borskog basena zainteresovana i za vlasništvo "Nevsuna". Ponudili 1,41 milijardu dolara za sve akcije kanadskog giganta. KANADSKA kompanija "Nevsun", vlasnik istražnih prava nad… »

Umesto jefitnijeg benzina, stiže poskupljenje: Plitak Dunav - pumpa cene

Večernje novosti 05.09.2018
Umesto najavljenog pojeftinjenja na našim benzinskim stanicama, naftni derivati opet poskupljuju. Ovog puta korekcije se objašnjavaju niskim vodostajem, što je uticalo na rast troškova. PRE više od mesec dana najavljivano je da će cene goriva u… »

Gazdi radnik još jeftiniji

Večernje novosti 05.09.2018
Ministarstvo finansija priprema set mera za olakšavanje poslovanja privrede. Ukidanje doprinosa za slučaj nezaposlenosti. MINISTARSTVO finansija priprema set mera kojima bi trebalo da bude olakšano poslovanje privrednika u Srbiji. Jedna od njih je… »

Vulović: Gazivode od strateškog značaja za Srbe na Kosmetu

Večernje novosti 04.09.2018
Direktor Javnog preduzeća za vodosnabdevanje i proizvodnju i distribuciju električne energije Srđan Vulović istakao je da je brana na jezeru Gazivode od izuzetnog strateškog značaja, jer bi bez nje Kosovo ostalo bez električne energije. Direktor… »

Za tri godine brzi vozovi

Večernje novosti 04.09.2018
Napreduju radovi na pruzi Stara Pazova - Novi Sad koju grade Rusi. Ugovoren ceo iznos ruskog kredita od 800 miliona dolara. PRUGA Stara Pazova - Novi Sad, koja je deo buduće brze pruge Beograd - Budimpešta, biće završena do novembra 2021. godine, a… »

Propao trgovinski gigant s Balkana

Večernje novosti 04.09.2018
Sastali su se tajno u Beogradu i satima većali. Dogovor nije postignut, jer se, navodno, nisu usaglasili o tome koliki bi bio udeo svakog od njih. DA je dogovor uspeo, danas bismo možda kupovali u velikom balkanskom trgovinskom lancu. Američka agencije… »