Izvor: Večernje novosti/Zabava arhiva vesti 05.09.2018

Velika maza: Kad lavica odluči da se druži sa turistima (video)

Večernje novosti 04.09.2018
Dokazujući da su čak i velike mačke maze, odrasla lavica u safari-parku na Krimu se pojavila da ugosti turiste, a nakon toga je ušla u vozilo sa njima želeći da se druži. Dokazujući da su čak i velike mačke maze, odrasla lavica u safari-parku na… »

Naučno dokazano: Fredi Merkjuri je najbolji pevač svih vremena (video)

Večernje novosti 05.09.2018
Grupa austrijskih, čeških i švedskih naučnika sprovela je istraživanje, koje je objavljeno u "Logopedics Phoniatrics Vocology" i na osnovu koga je Fredi Merkjuri najbolji pevač svih vremena. Grupa austrijskih, čeških i švedskih naučnika sprovela… »

Šaban počinje probe za "Arenu", karte do sutra po povlašćenim cenama

Večernje novosti 05.09.2018
Šaban Šaulić se uveliko priprema za spektakl pa će tako dva dana posle svog rođendana otpočeti probe sa orkestrom na čijem je čelu Borko Radivojević. IAKO je do njegovog koncerta u "Štark areni" 6. oktobra ostalo mesec dana, Šaban Šaulić se… »

Tvorci svetski poznatih šou programa "The x factor", "Idol" i "Ja imam talenat" u poseti "Zadruzi"

Večernje novosti 05.09.2018
Predstavnici britanske kompanije "Fremantle Media" fascinirani projektom Željka Mitrovića. Predstavnici britanske kompanije "Fremantle Media" fascinirani projektom Željka Mitrovića! U susret početku druge sezone najimpresivnijeg rijalitija "Zadruga"… »

Pronađene ukradene cipele Džudi Garland iz ''Čarobnjaka iz Oza''

Večernje novosti 05.09.2018
Crvene cipele koje je Džudi Garland nosila u filmu "Čarobnjak iz Oza" pojavile su se, gotovo magično, 13 godina nakon što su ukradene iz muzeja u Minesoti. ČIKAGO - Crvene cipele koje je Džudi Garland nosila u filmu "Čarobnjak iz Oza" (Wizard of… »

Intervju Kad prestanu interesovanja, slabi pamćenje

Večernje novosti 05.09.2018
Profesor dr Elka Stefanova, neurolog KCS, o mogućnostima da se očuvaju kognitivne funkcije i u poznim godinama: Ako dođe do povlačenja i usamljenosti onda je to veliki problem, jer tada čovek brže stari i propada. ZAŠTO neki ljudi već na ulasku u… »

Borba za život deteta

Večernje novosti 05.09.2018
Sa pretpremijere prvih epizoda serije "Pogrešan čovek" Sekvence iz prve dve od 180 epizoda serije "Pogrešan čovek", producentkinje i scenaristkinje Jelene Veljače, predstavljena je novinarima, a od sredine septembra biće emitovana, radnim danima, na… »

Mali srpski Putin: Neverovatna sličnost dečaka iz Užica i ruskog predsednika (foto)

Večernje novosti 05.09.2018
Jedan dečak iz Užica neverovatno liči na Putina iz mlađih dana. Jedan dečak iz Užica neverovatno liči na Putina iz mlađih dana. Najmlađi pekar u kraju pravi savršenu lepinju i zato je oduševio posetioce jednog festivala u Užicu. Procenite sami… »

Novi tretman za rak jajnika i pluća

Večernje novosti 05.09.2018
Nova terapija za pacijente sa rakom jajnika i pluća produžava život određenog broja obolelih za nekoliko meseci, pokazuju prvi rezultati istraživanja. NOVA terapija za pacijente sa rakom jajnika i pluća produžava život određenog broja obolelih za… »

Sa upalom uha ni pod vodu, ni u avion

Večernje novosti 05.09.2018
Promena pritiska u ušima u odnosu na spoljnu sredinu nije samo neprijatna, nego može i da se iskomplikuje. LET avionom, ronjenje kao i skakanje u vodu mogu totalno da zagluve zbog promene pritiska vazduha u ušima u odnosu na spoljnu sredinu. U većini… »