Nauka & Tehnologija arhiva vesti 05.09.2018

Striming servisi će biti dužni da imaju bar 30 odsto evropskog sadržaja

Danas 05.09.2018
Evropska Komisija će tražiti od Netflix-a, Amazon-a i drugih kompanija za strimovanje da posvete najmanje 30 odsto svog portfolija lokalnom sadržaju. Završno glasanje koje će doneti konačno odobrenje odluke očekuje se u decembru, prenosi portal PC… »

Instagram pokreće novu aplikaciju koja će olakšati internet kupovinu

Press 05.09.2018
Jedna od najpopularnijih platforma za deljenje foto i video sadržaja, Instagram, navodno planira da pokrene novu aplikaciju kako bi otvorio dodatni prostor za internet kupovinu. Foto:B92 Kompanija "Fejsbuk" , koja je pre šest godina kupila platformu za… »

Sad i zvanično: Fredi Merkjuri je najbolji pevač svih vremena

Noizz 05.09.2018
Grupa austrijskih, čeških i švedskih naučnika sprovela je istraživanje, koje je objavljeno u "Logopedics Phoniatrics Vocology" i na osnovu koga je Fredi Merkjuri, pokojni pevač grupe "Kvin" (Queen) najbolji pevač svih vremena. Iako nisu testirali… »

Dali ste silne pare za ajfon 8? Loša vest - ima fabričku grešku! (video)

Srbija danas 05.09.2018
I veliki Epl greši. Apple je objavio da neki "Iphone 8'' telefoni imaju fabričku grešku, koja može da dovede do različitih problema u radu. Iako nije u pitanju raširena pojava, primećeno je da neki "Iphone 8" telefoni koji su prodati između… »

Osam činjenica o Google-ovim ranim danima

PC Press 05.09.2018
20 godina je prošlo od kada je Google podneo zahtev za inkorporaciju, prvi korak u pretvaranju projekta iz Stanfordovog doma u danas najvredniju kompaniju na svetu. Leri Pejdž i Sergej Brin, osnivači Google-a su danas jedni od najbogatijih ljudi u… »

HyperX predstavio nove proizvode

PC Press 05.09.2018
HyperX brend je 30. avgusta predstavio nekoliko novih proizvoda na ovogodišnjem Gamescom sajmu održanom u Kelnu. Do sada poznat pre svega po proizvodima namenjenim PC igračima, HyperX je ovoga puta predstavio i novu porodicu gaming periferija… »

Canon zvanično objavio EOS R mirrorless foto-aparat (video)

Benchmark 05.09.2018
Oni, koji su fanovi Canon foto-aparata, konačno mogu biti zadovoljni činjenicom da je kompanija zvanično predstavila svoj najnoviji mirrorless foto-aparat u formi Canon EOS R modela. Canon EOS R je full-frame mirrorless foto-aparat. S obzirom na to da… »

Novinska agencija razvila sportskog robota za praćenje utakmica

B92 05.09.2018
Danska novinska agencija Ritzau i lokalne novine razvile su sportskog robota koji piše prilagođene izveštaje nakon svake lokalne utakmice. Izveštaji se prilagođavaju tako da se jedan usmerava na domaći tim, a drugi na gostujuću ekipu. Ritzau je… »

Samsung Galaxy S6 edge+ i Galaxy Note5 prestaju da dobijaju mesečna ažuriranja

Benchmark 05.09.2018
Samsung je u aprilu najavio da će Galaxy S6 familija biti skinuta sa liste uređaja koji dobijaju mesečna sigurnosna ažuriranja, da bi ubrzo nakon toga na listu bili vraćeni Galaxy S6 i Galaxy S6 edge+ modeli. Sada su telefoni dobili septembarsku… »

Prvi i poslednji mobilni telefon na istoj slici

Mondo 05.09.2018
Pogledajte kako je prvi mobilni telefon izgledao 1983 i kako danas izgleda najnoviji, kad očekujemo 5G. Motorola DynaTAC je 1983. ispisala istoriju mobilne telefonije, industrije po kojoj se danas ravnaju mnoge druge industrije. Mobilnost je zauvek… »