Arhiva » Vesti » Blic 19.09.2018

Tramp u Severnoj Karolini: Tu sam da pomognem

Blic sreda, 19. septembar 2018.  |  Tanjug

Predsednik SAD Donald Tramp doputovao je danas u Severnu Karolinu, saveznu državu koja je pretrpela ogromne štete u naletu uragana Florens, i tom prilikom poručio vlastima i građanima da će "sto odsto biti uz njih" posle neverovatnih poplava.

"Ništa neće ostati neurađeno", istakao je predsednik, koji je u Severnu Karolinu stigao kako bi procenio pričinjenu štetu posle snažne oluje, prenosi AP.

Američka agencija napominje da je Tramp u nekim trenucima teško pokazivao saosećanje tokom nacionalnih kriza, ali ističe da je on danas uputio utešne reči porodicama koje su pretrpele gubitke.

"Amerika žali zajedno sa vama i srca nam se slamaju zbog vas", poručio je danas Tramp.

Kada je guverner Severne Karoline zatražio federalnu podršku, predsednik je rekao da će "biti tu".

Tokom posete obalskoj marinskoj bazi, prvoj od više stanica planiranih tokom današnje posete, Tramp je pozdravio službe koje su pružile prvi odgovor na oluju.

Uoči polaska za Severnu Karolinu iz Bele kuće, Tramp je novinarima rekao da će posetiti i Južnu Karolinu pre nego što se vrati u Vašington kasnije danas.

Danima posle prvih udara snažnog uragana, Severna Karolina se bori s poplavama, a građani Vilmingtona stoje u redovima za besplatnu hranu, vodu i ćebad.

U naletima uragana stradale su 34 osobe u tri savezne države.

Uragan Florens, četvrte kategorije, trenutno je samo "kišna i vetrovita masa" niskog vazdušnog pritiska, ali se ubrzava na putu ka gusto naseljenom severoistoku.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Tramp ide da vidi šta je uradio uragan Florens

B92 sreda, 19. septembar 2018.

Ključne reči

Donald Tramp poplave Uragan

©2019 Netmark d.o.o.