Ekonomija arhiva vesti 19.09.2018

Vukosavljević i Mitrović nastavili polemiku, ministar najavio kraj prepiske

Novi magazin 19.09.2018
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i vlasnik i generalni direktor Pink medija grupe Željko Mitrović nastavili su danas polemiku o uticaju rijaliti programa na medijsku scenu Srbije, nakon koje je ministar najavio da više u toj… »

Banke u Federaciji BiH u šest mjeseci povećale neto dobit 15,2%

SEEbiz 19.09.2018
SARAJEVO - Komercijalne banke u Federaciji Bosne i Hercegovine na kraju prvog polugodišta 2018. godine ostvarile su neto dobit u iznosu od 174,8 miliona maraka što je za 23,1 miliona ili 15,2 posto više u odnosu na isti periode prošle godine, objavila… »

Skoplje najjeftiniji grad Evrope, Beograd na devetom

Kamatica 19.09.2018
Skoplje je najjeftiniji grad u Evropi. Slede ga Priština kao druga, zatim Podgorica, ne trećoj, bronzanoj poziciji. Beograd je na devetom mestu i deli ga sa glavnim gradom Rumunije. Internet platforma za brzi buking karata za autobuski i železnički… »

Mas: Nemačka skeptična prema ideji korekcije granica

RTS 19.09.2018
Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas sastao se u Tirani sa albanskim kolegom Ditmirom Bušatijem i potvrdio stav Berlina protiv promene granica. Šef nemačke diplomatije je rekao da je Nemačka skeptična prema ideji korekcije granica u… »

Milivojević: Rijaliti program progutao televiziju kao medij

N1 Info 19.09.2018
Profesorka Fakulteta političkih nauka Snježana MIlivojević ocenila je u Novom danu da je ministar kulture Vladan Vukosavljević dobro dijagnostifikovao problem kad je reč o rijaliti programima. Ministar Vukosavljević založio se da rijaliti programi… »

Otvoren stečaj Zastava kamiona iz Kragujevca

Novi magazin 19.09.2018
Privredni sud u Kragujevcu otvorio je danas stečaj preduzeća Zastava kamioni zbog blokade računa od oko 3,3 miliarde dinara. Stečaj kragujevačke fabrike privrednih vozila predložilo je Ministarstvo privrede zbog trajnije nesposobnosti plaćanja, a… »

Brnabić: Fijat ostaje u Srbiji

RTV 19.09.2018
BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić ponovila je danas da kompanija Fijat ostaje u Srbiji. "Fijat ostaje u Srbiji i to smo čuli sada i od reprezentativnog sindikata u FAS-u", rekla je Brnabić novinarima u gimnaziji "Patrijarh Pavle", upitana ima li novih… »

Ekonomisti: Povećanje penzija bez unapred utvrđenih pravila samo u afričkim zemljama

Beta 19.09.2018
Predložena izmena Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kojom se predvidja da Vlada Srbije, bez unapred jasno definisanih pravila, povećava primanja najstarijih, zavisno od mogućnosti zemlje je neuobičajeno rešenje, koje se primenjuje uglavnom… »

Svaka šesta agencija varala putnike

Radio 021 19.09.2018
Do kraja godine pred poslanicima će se naći novi predlog Zakona o turizmu koji bi trebalo da donese veću sigurnost turista. Ministarstvo turizma mesecima priprema zakonske izmene, a kako objašnjavaju, novi zakon rangiraće organizatore putovanja prema… »

Niska inflacija u Srbiji dobra, ali je i pokazatelj stagnacije

Nova ekonomija 19.09.2018
Privrednici i bankari očekuju da će inflacija ostati na istom, niskom, nivou i sledeće godine, pokazuje najnovija anketa Narodne banke Srbije. Tako finansijski sektor očekuje da će inflacija u avgustu naredne godine iznositi 2,9 odsto, a u istom… »