Ekonomija arhiva vesti 19.09.2018

Brnabić: Rijaliti u Srbiju uveo Đilas, a ne Mitrović

Dnevnik 19.09.2018
BEOGRAD: Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da su rijaliti programi stvar nadležnih regulatornih tela, a ne vlade, ali i navela da je rijalitije u Srbiju uveo Dragan Đilas, a ne Željko Mitrović. Brnabić je, upitana da prokomentariše stav… »

Blagi pad neto dobiti banaka u Srbiji

SEEbiz 19.09.2018
BEOGRAD - Ukupan neto dobitak pre oporezivanja svih 29 banaka u Srbiji za prva tri meseca 2018. godine iznosio je 17,6 milijardi dinara, što je približno ostvarenom rezultatu u istom periodu prošle godine, objavila je danas Narodna banka Srbije (NBS)… »

Skoplje najjeftiniji grad Evrope, a Beograd...

Vesti online 19.09.2018
Skoplje je najjeftiniji grad u Evropi. Slede ga Priština kao druga, zatim Podgorica, ne trećoj, bronzanoj poziciji. Beograd je na devetom mestu i deli ga sa glavnim gradom Rumunije. Internet platforma za brzi buking karata za autobuski i železnički… »

Mas: Nemačka ‘skeptična’ oko ideje korekcije granica između Srbije i Kosova

Danas 19.09.2018
Nemački ministar spoljniih poslova Heiko Mas saopštio je danas da je Berlin skeptičan u vezi sa idejom o korekciji granica u pregovorima između Kosova i Srbije. Tokom posete Albaniji, Mas je rekao da „postoji strah od domino efekta“, prenosi AP… »

Milivojević: Rijalitiji progutali televiziju kao medij, teško da će se regulativa promeniti

Nova ekonomija 19.09.2018
Profesorka Fakulteta političkih nauka Snježana MIlivojević ocenila je na N1 televiziji da je ministar kulture Vladan Vukosavljević dobro dijagnostifikovao problem kad je reč o rijaliti programima. Ministar Vukosavljević založio se da rijaliti… »

Kraj za još jednu kragujevačku fabriku: Otvoren stečaj preduzeća Zastava kamioni

Kurir 19.09.2018
Privredni sud u Kragujevcu otvorio je stečaj preduzeća Zastava kamioni zbog blokade računa od oko 3,3 milijarde dinara. Stečaj kragujevačke fabrike privrednih vozila predložilo je Ministarstvo privrede zbog trajnije nesposobnosti plaćanja, a sud je… »

Premijerka ponovila: Fijat definitivno ostaje u Srbiji

Kurir 19.09.2018
Premijerka Ana Brnabić ponovila je danas da kompanija Fijat ostaje u Srbiji. "Fijat ostaje u Srbiji i to smo čuli sada i od reprezentativnog sindikata u FAS-u", rekla je Brnabić novinarima u gimnaziji "Patrijarh Pavle", upitana ima li novih informacija… »

Ekonomisti: Povećanje penzija bez unapred utvrđenih pravila samo u afričkim zemljama

Beta 19.09.2018
Predložena izmena Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju kojom se predvidja da Vlada Srbije, bez unapred jasno definisanih pravila, povećava primanja najstarijih, zavisno od mogućnosti zemlje je neuobičajeno rešenje, koje se primenjuje uglavnom… »

Svaka šesta agencija varala putnike

Radio 021 19.09.2018
Do kraja godine pred poslanicima će se naći novi predlog Zakona o turizmu koji bi trebalo da donese veću sigurnost turista. Ministarstvo turizma mesecima priprema zakonske izmene, a kako objašnjavaju, novi zakon rangiraće organizatore putovanja prema… »

Niska inflacija ima dobrih, ali i jednu lošu stranu

Kamatica 19.09.2018
Privrednici i bankari očekuju da će inflacija ostati na istom, niskom, nivou i sledeće godine, pokazuje najnovija anketa Narodne banke Srbije. Tako finansijski sektor očekuje da će inflacija u avgustu naredne godine iznositi 2,9 odsto, a u istom… »