Izvor: Jugmedia arhiva vesti 19.09.2018

Grad Leskovac finansira 11 omladinskih projekata

Jugmedia 19.09.2018
U prostorijama Kancelarije za mlade Leskovac danas je podeljeno jedanaest ugovora o finansiranju omladinskih projekata koji za cilj imaju promociju aktivizma i volonterizma. Za tu namenu iz gradskog budžeta izdvojena je suma od milion i po dinara, a… »

ARHEOLOZI Civilizacija iz moravske kotline stigla vekovima kasnije u Evropu

Jugmedia 19.09.2018
Posle izlaska iz pećina, prve kuće potleuše, od blata i pruća, pojavile su se najpre u Aziji, u Anadoliji, putovale nekoliko stotina godina do Balkana, odnosno, do doline Južne Morave, odatle preko severa Srbije do zapadne Evrope, za šta je… »

Svetoilijska ulica uskoro dobija LED osvetljenje

Jugmedia 19.09.2018
Radovi na sanaciji osvetljenja u Svetoilijskoj ulici uskoro bi trebali da budu gotovi, čime će ova najprometnija saobraćajnica u gradu biti u potpunosti rekonstrusana. Promena sijalica počela je danas, a u planu je ugradnja 24 novih svetiljki sa LED… »

Krao akumulatore, CD plejere i mobilne telefone

Jugmedia 19.09.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu rasvetlili su dve teške krađe i dve krađe na području grada i uhapsili Ž. R. (1982), zbog sumnje da je izvršio ova krivična dela. Sumnja se da je on, od 8. septembra, obijao motorna vozila i… »

Predstavljen projekat za još bolju saradnju Vranja i Bugarske

Jugmedia 19.09.2018
Danas je u Vranju, u velikoj sali Skupštine grada predstavljen projekat prekogranične saradnje između Srbije i Bugarske, koji je, prema rečima zamenika gradonačelnika Nenada Antića, izuzetno značajan za povećanje nivoa bezbednosti grada i okoline… »

Sutra ceo dan bez struje tri ulice

Jugmedia 19.09.2018
Zbog radova ekipa Elektrodistribucije Leskovac sutra neće biti električne od 8 pa do završetka radova, a najkasnije do 19 časova u nekoliko gradskih ulica. Struje neće biti u ul.Mlinskoj od br.22 do br.76 (parna strana) i od br.29 do br.39 (neparna… »

Incident na gradilištu u Leskovcu

Jugmedia 19.09.2018
Dizalica koja je pokušala da podigne betonski stub na privatnom gradilištu u Vlajkovoj ulici u Leskovcu, prevrnula se od siline tereta. Kako saznaje juGmedia, u ovom incident nema povređenih, a kranista je uspeo na vreme da izađe iz mašine. Incident… »

LIFFE Ko je zasijao na crvenom tepihu, a ko se obrukao – OČIMA MODNOG KREATORA

Jugmedia 19.09.2018
Crveni tepih je sinonim za glamur, eleganciju, često i samopromociju, ali i sinonim za balske i neobične haljine, šik i poslednje “modne krikove”. To se očekivalo i sinoć na otvaranju LIFFE-a, gde su crvenim tepihom prodefilovala najveća… »

Reditelj „Južnog vetra“: Film posvećen generaciji 90-ih, prijateljima stradali nestalih prerano

Jugmedia 19.09.2018
Posle devedesetominutnog akcionog filma „Južni vetar“ režisera Miloša Avramovića, kojim je sinoć otvoren Festival filmske režije (LIFFE) u Leskovcu, prolomio se gromki aplaiz, a publici su se poklonili reditelj i deo glumačke ekipe, među… »

Naoružan do „zuba“, krio u kući arsenal oružja

Jugmedia 19.09.2018
U porodičnoj kući sedаmdesetosmogodišnjeg muškаrcа iz okoline Svrljigа policija je pronаšlа tri kаrаbinа bez fаbričkog brojа, tri nosаčа zаtvаrаčа bez fаbričkog brojа, šest komаdа cevi zа pištolj, 236 komаdа municije… »