Izvor: SEEbiz arhiva vesti 19.09.2018

Podignuta optužnica protiv Lovrena zbog lažnog iskaza na suđenju Mamiću

SEEbiz 19.09.2018
ZAGREB - Županijsko državno odvjetništvo u Osijeku podiglo je pred Županijskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1989.) zbog počinjenja kaznenog djela davanje lažnog iskaza iz članka 305. stavak 1. Kaznenog zakona. (19. 9… »

Potpisan sporazum o turističkoj suradnji Hrvatske i Kine

SEEbiz 19.09.2018
DUBROVNIK - Sporazum o suradnji u području turizma između Hrvatske i Kine potpisali su u srijedu ministar turizma Gari Cappelli i ministar kulture i turizma Narodne republike Kine Luo Shugang, a potpisivanju je prethodio bilateralni sastanak hrvatske i… »

Dolar prema jenu na najvišim razinama u dva mjeseca

SEEbiz 19.09.2018
LONDON - Tečaj dolara u srijedu se zadržao na najvišim razinama u dva mjeseca prema jenu, a ojačale su i valute koje se oslanjanju na robna tržišta zbog olakšanja jer novi krug američkih carina na uvoz iz Kine nije bio tako žestok kako se… »

Švicarska vlada podigla prognoze rasta za ovu godinu

SEEbiz 19.09.2018
BERN - Švicarska vlada podigla je u srijedu prognoze rasta za 2018., a zadržala važeće prognoze za iduću godinu, upozorivši na rizike koji prijete izgledima za gospodarstvo unatoč rastu većem od dugoročnog prosjeka. Ministarstvo gospodarstva… »

Erste Plavi kupuje Atlantic i Podravku, prodaje AD Plastik

SEEbiz 19.09.2018
ZAGREB - Erste Plavi bio je solidno aktivan početkom ovoga tjedna na tržištu kapitala. Ovaj je mirovinac prodao 300 dionica AD Plastika (ZSE:ADPL-R-A) no i dalje je osmi najveći vlasnik s 1,73 posto udjela. Na meti kupovina su mu dionice Atlantic… »

Timberland Cityroam jesenska kolekcija

SEEbiz 19.09.2018
ZAGREB - Za jesensku sezonu Timberland nastavlja svoje putovanje s „Urban Forest“ kampanjom koja pokazuje kako Aerocore tehnologija omogućuje traženje prirode skrivene unutar grada. Srce svake Cityroam čizme je potplat sa AeroCore… »

Ekonomski institut: Uljanik i Petrokemija veliki rizici za javne financije

SEEbiz 19.09.2018
ZAGREB - Ekonomski institut Zagreb (EIZ) procjenjuje da će u ovoj godini hrvatsko gospodarstvo zabilježiti rast od 3 posto, dok bi se iduće godine rast mogao blago usporiti na 2,9 posto, pri čemu bi glavni generator rasta trebala ostati potrošnja… »

Broj osiguranika HZMO-a pao na mjesečnoj razini

SEEbiz 19.09.2018
ZAGREB - Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO), ukupan broj osiguranika u kolovozu je porastao za 2,2 posto i bio je za 33,7 tisuća viši u odnosu na isti lanjski mjesec, dok je na mjesečnoj razini smanjen za 0,3 posto ili 4,4… »

Hisense otvara vrata Gorenju za ulazak na kinesko tržište

SEEbiz 19.09.2018
VELENJE - Na jučerašnjoj skupštini Gorenja, kineski Hisense preuzeo je sve upravljačke uzde u kompaniji iz Velenja, a poslovanje obje kompanije će biti sve isprepletenije. Hisense najavljuje izgradnju TV fabrike u Velenju, a Gorenje planira ući na… »

Predstavljen Audi E-tron 55 Quattro

SEEbiz 19.09.2018
INGOLSTADT - Tek je službeno predstavljanje otkrilo sve detalje o novom Audi električnom automobilu. Riječ je o primjerku SUV vrste, a ako ga želite razlikovati od drugih, budućih E-tron modela ovaj se preziva 55 Quattro. Svim svojim odlikama će… »