Izvor: BBC News arhiva vesti 20.09.2018

Ali: čišćenje posle jakih vetrova koji su pogodili Veliku Britaniju

BBC News 20.09.2018
Ali je ubila dvoje ljudi u Britaniji. U toku je čišćenje puteva, pruga, dos su neka mesta još bez struje. U toku je velika akcija čišćenja posledica oluje Ali koja je pogodila delove Velike Britanije. Vetar je duvao jačinom i do 160 kilometara na… »

Donald Tusk: Plan za Bregzit Tereze Mej neće uspeti

BBC News 20.09.2018
Predsednik Evropskog saveta odbacio je plan Tereze Mej. Premijerka Velike Britanije kaže da ima još „dosta teškog posla koji mora da se obavi". Novi predloženi plan Tereze Mej o ekonomskoj saradnji sa EU „neće uspeti", izjavio je predsednik… »

Sjedinjene države „spremne da ponovo započnu pregovore" sa Severnom Korejom

BBC News 20.09.2018
Državni sekretar SAD Majk Pompeo rekao je da je cilj da se Severna Koreja denuklearizuje do "januara 2021". Državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država Majk Pompeo je rekao da je spreman da ponovo pregovara sa Pjongjangom, u cilju denuklearizacije… »

Roditelji gejmera: kako igrice mogu da pomognu vašoj deci

BBC News 20.09.2018
Projekat mlade Milice Crkvenjakov koji pomaže roditeljima da upoznaju virtuelni svet u kojem žive njihova deca. Od kada postoje igrice predstavljaju bauk za roditelje. Mnogi smatraju da deca previše vremena provode uz kompjuter, da igrice mogu da… »

Rusiji ukinuta suspenzija, može ponovo da vrši doping testove

BBC News 20.09.2018
Ruska antidoping agencija (Rusada) bila je suspendovana 2015. godine nakon skandala oko dopingovanja ruskih sportista. Svetska antidoping agencija (Vada) posle tri godine ukinula je suspenziju Ruskoj antidoping agenciji (Rusada). Predsednik Vade Kreg Ridi… »

Ferari će lansirati 15 novih modela do 2022.

BBC News 20.09.2018
Novi šef poznate automobilske firme je skovao ambiciozan plan. Italijanski proizvođač sportskih vozila je u sklopu petogodišnje strategije pod novim rukovodstvom najavio da će lansirati 15 novih modela do 2022. godine. Firma će predstaviti i svoj… »

Deni Bojl i ostali režiseri Bonda koji su otišli

BBC News 20.09.2018
Keri Džodži Fukunaga je preuzeo Bonda nakon odlaska Denija Bojla. Deni Bojl je odustao od režiranja najnovijeg filma o Bondu što je podstaklo brojna nagađanja o razlozima. Zvanično objašnjenje je da su postojale „kreativne razlike". Ali izgleda… »

Srbija i CERN: Osnivač u redu za punopravno članstvo

BBC News 20.09.2018
Srbija bi do kraja 2018. trebalo da postane punopravna članica CERN-a. Za naučnike - ništa novo. U simulaciji Velikog praska i mnogim drugim eksperimentima Evropske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN) učestvuju i naučnici iz Srbije -… »

Bregzit: Mej apeluje na lidere EU da razmisle o njenom 'ozbiljnom planu'

BBC News 20.09.2018
Britanska premijerka Tereza Mej napominje da pregovori o izlasku Britanije iz EU neće biti produženi. Britanska premijerka Tereza Mej apelovala je na lidere Evropske unije da sporazum o Bregzitu bude postignut u naredna dva meseca, ističući da… »

Gruzija: Crkva protestima sprečila usvajanje zakona o kanabisu

BBC News 20.09.2018
Masovni protesti prinudili vladu da povuče predlog zakona o uzgajanju kanabisa u medicionske svrhe. Gruzijska vlada odustala je od usvajanja zakona kojim bi se legalizovalo uzgajanje marihuane u medicinske svrhe nakon što je moćna pravoslavna crkva… »