Izvor: Studio B arhiva vesti 20.09.2018

Zapalila se naftna bušotina kod Požarevca, troje povređeno

Studio B 20.09.2018
Tri osobe su povređene kada se zapalila platforma za vađenje nafte u Bradarcu kod Požarevca, javlja dopisnik RTS-a. Posle ukazane pomoći u požarevačkoj bolnici, dve osobe koje su teže povređene prebačene su za Beograd. Dopisnik RTS-a javlja da je… »

Niče Navigator 2

Studio B 20.09.2018
Kamen temeljac za novi poslovni centar Navigator 2 postavljen je na Novom Beogradu. Investitor ovog projekta, vrednog 45 miliona evra, je kompanija MPC. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić ističe da je Beograd ove godine izdao rekordan broj… »

Ove godine 77 prijava za visokotehnološki kriminal

Studio B 20.09.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović otvorio međunarodnu konferenciju visokotehnološkom kriminalu i informacinoj bezbednosti u Beogradu na kojoj je izjavio da je Specijalno odeljenje MUP-a za borbu protiv visokotehnološkog kiriminala… »

Otvoren 55. Beogradski međunarodni susret pisaca

Studio B 20.09.2018
Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović svečano je otvorio jubilarni 55. Beogradski međunarodni susret pisaca koji se, do 24. septembra, održava pod pokroviteljstvom Grada Beograda. On je, u svečanoj sali Starog dvora, istakao značaj… »

Treći upisni rok na fakultete

Studio B 20.09.2018
Počeo je treći upisni rok na beogradskim fakultetima i trajaće do 28. septembra. Prorektor za nastavu Univerziteta u Beogradu Nada Kovačević kaže da u trećem upisnom roku ima tačno 2.386 mesta – 725 budžetskih i 1.661 samofinanasirajućih… »

Gradonačelnik razgovarao sa ambasadorom Austrije

Studio B 20.09.2018
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić ugostio je u Starom dvoru ambasadora Austrije u Srbiji Nikolausa Luterotija. Radojičić je istakao da je najviše razgovarano o sistemu zdravstvene zaštite, javnom prevozu, ali i očuvanju životne sredine… »

Grbić:Pobeda vodi dalje

Studio B 20.09.2018
Odbojkaška reprezentacija Srbije sutra utakmicom protiv Francuske u Varni započinje drugu fazu Svetskog prvenstva koje se održava u Italiji i Bugarskoj. Tim Nikole Grbića preneo je 12 bodova i skor 4-1 iz Barija u Varnu, gde će mu rivali posle… »

Ðurić:Hoće li neko u EU reagovati na pretnje Prištine?

Studio B 20.09.2018
Haradinajeva najava otvaranja granice između KiM i Albanije je pretnja miru i stabilnosti, rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić. foto Tanjug Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić kaže… »

Partizan savladao Mornar za plasman u polufinale Superkupa

Studio B 20.09.2018
Super kup ABA lige u Laktašima, predstavlja uvertiru u takmičarsku košarkašku sezonu. Osam klubova ABA lige bori se za trofej, koji brani Cedevita, posle prošlogodišnjeg uspeha i pobede u finalu nad ekipom Budućnosti, inače aktuelnog šampiona… »

Srbija ne želi da promaši Četvrtu industrijsku revoluciju

Studio B 20.09.2018
Ministar finansija Siniša Mali kaže za RTS da je tokom posete srpske delegacije Kini potpisano 11 ugovora ukupne vrednosti preko tri milijarde dolara i da je važna poruka da Srbija ne želi da promaši Četvrtu industrijsku revoluciju. Želimo da… »