Izvor: BBC News arhiva vesti 24.09.2018

Rusija unapređuje sirijski sistem odbrane

BBC News 24.09.2018
Rusija Siriji šalje sistem S-300, nedelju dana nakon što je ruski vojni avion srušen u sirijskom vazdušnom prostoru. Rusija će poslati nove protivvazdušne rakete u Siriju, nedelju dana pošto su sirijske snage slučajno srušile ruski avion tokom… »

Lider ruske opozicije uhapšen pri izlasku iz zatvora

BBC News 24.09.2018
Ruski opozicionar uhapšen je posle mesec dana koje je proveo u zatvoru. Sada mu preti još 20 dana iza rešetaka. Lider ruske opozicije Aleksej Navaljni ponovo je uhapšen i to nekoliko trenutaka nakon što je odslužio kaznu zatvora od 30 dana, kažu… »

Slučaj SAD-Kina: Najveće američke sankcije Pekingu do sada

BBC News 24.09.2018
Oko polovine svih kineskih proizvoda koji ulaze u SAD biće predmet novih carina. Novi američki nameti na kinesku robu danas počinju da se primenjuju. To su najveći do sada nameti u trgovinskom ratu između ove dve ekonomske velesile. Carine u… »

Proverite da li unosite dobre kalorije

BBC News 24.09.2018
Predstavljamo vam poslednju dijetu baziranu na unosu dobrih kalorija. Britanska fondacija za zdravlje je pokrenula koncept „kvalitetne kalorije" kako bi podigla svest građana o tipovima hrane koju unose. Mada većina odraslih ljudi jede više nego što… »

Srpski u dijaspori – Od srpskih škola do interneta

BBC News 24.09.2018
Interesovanje za učenje srpskog jezika sve veće, a nema dovoljno adekvatnih udžbenika. Zajedno sa strancima željnim da nauče srpski, deca iz dijaspore jul i avgust često provode u kampovima srpskog jezika u Srbiji. Ali, kako jezik uče kada nisu u… »

Iz SAD poručili Iranu da se 'pogleda u ogledalo posle napada'

BBC News 24.09.2018
Ambasadorka SAD pri UN negirala je da su SAD omogućile smrtonosni napad u Iranu. Američka ambasadorka pri UN Niki Hejli apelovala je na Iran da „pogleda u ogledalo" ako želi da pronađe uzroke napada na vojnu paradu u kojoj je ubijeno 25 ljudi. Kako… »

Australija: Uhapšen vozač koji je nemilosrdno gazio emue

BBC News 24.09.2018
Na snimku koji je deljen po mrežama vidi se lice vozača kao i momenat kada kolima naleće na ptice. Jedan Australijanac je uhapšen zbog video snimka na kojem se vidi kako automobilom namerno naleće na nekoliko ptica emu. Snimci su izazvali ogorčenje… »

Bil Kozbi očekuje presudu za seksualno zlostavljanje

BBC News 24.09.2018
Američi komičar mogao bi da provede ostatak života u zatvoru zbog drogiranja i zlostavljanja prijateljice. Bil Kozbi, komičar koji je nekada bio poznat kao „američki tata", suočava se sa mogućnošću da ostatak života provede u zatvoru zbog… »

Lekari su odbijali da dopuste da moja sestra umre

BBC News 24.09.2018
Poli Kicinger je pretrpela teške povrede mozga u saobraćajnoj nesreći. Njena porodica nije uspela da ubedi doktore da je puste da umre. Poli Kicinger je 2009. godine doživela je saobraćajnu nesreću u kojoj je pretrpela teške povrede mozga. Njena… »

Francuska uklanja greben napravljen od otrovnih guma

BBC News 24.09.2018
Umesto da privuku morski svet, gume su ispuštale toksične hemikalije pa su ribe izbegavale ovaj greben. Ronioci pokušavaju da razmontiraju veštački greben napravljen od desetina hiljada starih guma sa morskog dna južno od Francuske, nakon što je… »