Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 24.09.2018

Vučić se neće povući, održaće motivacioni govor

Danas 24.09.2018
Izvori Danasa bliski SNS uoči današnjeg glavnog odbora stranke Lider Srpske napredne stranke i predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće se na današnjoj sednici Glavnog odbora te stranke povući sa čela SNS, tvrde za Danas nezvanično izvori bliski… »

Dačić na sastanku o svetskom problemu droga u Njujorku

Danas 24.09.2018
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić danas je sastankom posvećenom pitanju svetskog problema droga, kojim predsedava predsednik SAD Donald Tramp, započeo intenzivnu radnu sedmicu posvećenu, pre svega, jačanju pozicije Srbije u savremenom svetu… »

Stefanović: Nisu prijavljene pretnje povodom rušenja na Pančićevom vrhu

Danas 24.09.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da policiji nisu prijavljene pretnje, povodom rušenja nelegalno sagrađanog ugostiteljskog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, i da zato nije pružala asistenciju. Nisam… »

Đorđević: Bez obzira na primedbe opozicije, penzije će ipak biti veće

Danas 24.09.2018
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević nakon rasprave o izmenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, rekao je da će penzije građana Srbije biti veće bez obzira na primedbe opozicije. „Šta… »

Vučić i Čepurin uoči sastanka sa Putinom

Danas 24.09.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, uoči posete Moskvi i razgovora sa predsednikom Vladimirom Putinom, primio ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina. Kako se navodi, predsednik Vučić je rekao da je počastvovan što će imati priliku da… »

Vulin: Vučić je državnik, sve radi u interesu Srbije

Danas 24.09.2018
Srbija je slobodna zemlja u kojoj se ni jedan program ne može i ne sme zabraniti, pa ni rijaliti, niti je dozvoljeno uređivati privatne medije, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, povodom polemike koju je o rijaliti programima imao… »

Vlada usvojila Predlog zakona o zaštiti ličnih podataka

Danas 24.09.2018
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koji za cilj ima unapređenje međunarodne razmene podataka i zaštite podataka o ličnosti, kao i usklađivanja domaćeg zakonodavstva sa novim propisima EU u… »

Selaković: Razgovori Beograda i Prištine teški i mučni

Danas 24.09.2018
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković rekao je za TV Prvu da od razgovora delegacije Srbije i Prištine u Njujorku ne očekuje ništa novo ni epohalno jer, kako je ocenio to su razgovori koji teku. Kako je naveo razgovori Beograda i… »

Biserko: Sva tri člana Predsedništva BiH su saveznici Rusije

Danas 24.09.2018
Predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava o poseti Lavrova BiH i šta su povodom toga prećutali srpski mediji Beograd stalno želi da se predstavi kao miljenik Moskve i u tom smislu vešto spinuje informacije koje nisu uvek relevantne. Rusija… »

Srpski u dijaspori – Od srpskih škola do interneta

Danas 24.09.2018
Zajedno sa strancima željnim da nauče srpski, deca iz dijaspore jul i avgust često provode u kampovima srpskog jezika u Srbiji. Ali, kako jezik uče kada nisu u zemlji? „Imate dve grupe dece – sveže odseljene, čiji su roditelji zaposleni u… »