Izvor: Insajder/Politika arhiva vesti 24.09.2018

Danas pitamo: Kada će biti završeni klinički centri za čiju obnovu su krediti odobreni pre više od decenije?

Insajder 24.09.2018
Od četiri klinička centra za koje je pre više od deceniju Srbija uzela kredit 150 miliona evra, završen je samo jedan klinički centar – KC Niš, pri čemu su rokovi probijani a cena, prema tvrdnjama državnih funkcionera, uvećava aneksima. Do… »

Predsednica parlamenta na pitanje zašto izveštaj o zloupotrebama novca za Kosovo nije stigao na dnevni red: Samo istinu da…

Insajder 24.09.2018
Izveštaj Anketnog odbora o zloupotrebama sredstava iz budžeta Srbije namenjenih Kosovu, koji je praktično potvrdio istraživanje Insajdera o zloupotrebama ovog novca, već četiri godine nije čak ni uvršten na dnevni red Skupštine Srbije. Na pitanje… »

Vučić: Moja kosovska politika je doživela poraz

Insajder 24.09.2018
Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić je na sednici Glavnog odbora SNS-a, pored stranačkih govorio i o državnim poslovima. Vučić je u svom govoru, između ostalog, izjavio da se Srbija pet godina trudila da vrati pitanje… »

Nagrada "Osvajanje slobode" urednicama Peščanika: Umesto države dobili smo hordu koju povezuje odanost vođi

Insajder 24.09.2018
Urednicama sajta Peščanik Svetlani Lukić i Svetlani Vuković Mesarović uručena je nagrada "Osvajanje slobode" za 2018. godinu, koju dodeljuje Fond "Maja Maršićević Tasić". Lukić je rekla da ovo nije prva nagrada koju su dobile, ali je prva… »

Poverenik: Saznao sam iz saopštenja da je vlada usvojila Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti

Insajder 24.09.2018
Kakav je odnos vlasti prema mišljenju struke i preporukama onih koji se staraju za primenu zakona koje ista ta vlast donosi, možda najbolje pokazuje odluka Vlade Srbije da Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti dostavi Skupštini, a da ga pre… »

RTS bez odgovora na Đilasov zahtev za demanti, Vesić predlaže TV duel „bilo gde i bilo kada“

Insajder 24.09.2018
Nakon gostovanja zamenika gradonačelnika Gorana Vesića na RTS –u u kome je izneo optužbe na račun Dragana Đilasa, osnivač Saveza za Srbiju tražio je od javnog servisa da mu omogući demanti. Dok se RTS tim povodom ne oglašava, Vesić poziva… »

Stefanović na pitanje Insajdera: Nisu prijavljene pretnje inspektorima u slučaju nelegalne gradnje na Pančićevom vrhu…

Insajder 24.09.2018
Na pitanje Insajdera da li je MUP obavešten da je prećeno inspektorima koji su radili na slučaju neleganog objekta na Pančićevom vrhu, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da policiji takve pretnje nisu prijavljene. Na dodatno… »

Obnova kliničkih centara: Rokovi probijeni, poslovi nezavršeni

Insajder 24.09.2018
Za rekonstrukciju i modernizaciju četiri klinička centra u Srbiji, čija je izgradnja počela još sedamdesetih godina prošlog veka, kredit Evropske investicione banke u iznosu od 150 miliona evra odobren je pre više od decenije. Rokovi za završetak… »

Policija Crne Gore: Novinarka ranjena kada je kriminalna grupa pokušala da je ubije

Insajder 24.09.2018
Pomoćnik direktora Uprave crnogorske policije Enis Baković izjavio je danas da policija ima operativna saznanja da je kriminalna grupa sa teritorije Crne Gore pokušala ubistvo novinarke "Vijesti" Olivere Lakić, kada je ona pre pet meseci ranjena… »