Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 24.09.2018

U NBS-u počeli razgovori sa MMF-om o finansijskim rezultatima i projekcijama za narednu godinu

Nova ekonomija 24.09.2018
Misija MMF-a u Srbiji do 4. oktobra. Plenarnim sastankom održanim danas u Narodnoj banci Srbije počeli su zvanični razgovori predstavnika Republike Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda u vezi sa prvim razmatranjem rezultata novog programa… »

Ne otpuštamo radnike i ne selimo deo proizvodnje u Albaniju

Nova ekonomija 24.09.2018
Kompanija Jura demantuje: Kompanija Jura je za Prvu TV demantovala natpise pojedinih medija da će deo proizvodnje iz Srbije preseliti u Albaniju. Kako je u zvaničnom saopštenju Jure za tu televiziju navedeno, u Juri neće biti otpuštanja i ne postoje… »

Pripadnicima MUP-a hiljadu dinara mesečno za korišćenje usluga Telekoma

Nova ekonomija 24.09.2018
Telekom Srbija i MUP potpisali protokol o saradnji. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i generalni direktor kompanije Telekom Srbija Predrag Ćulibrk su potpisali protokol o saradnji. Tim dokumentom je predviđeno da svi zaposleni u MUP-u… »

Aleksej Navaljni uhapšen čim je izašao iz zatvora

Nova ekonomija 24.09.2018
Policija danas je ponovo uhapsila aktivistu protiv korupcije i protivnika ruskog predsednika Vladimira Putina, Alekseja Navaljnog, odmah pošto je odslužio 30-dnevnu kaznu zatvora, saopštila je njegova portparolka Kira Jarmuš. Navaljni je uhapšen… »

Vlada Srbije usvojila Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti

Nova ekonomija 24.09.2018
Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti kojim će, kako se navodi, svi lični podaci biti zaštićeni na jednak način kao i u državama članica EU. Vlada je u saopštenju nakon sednice navela se da se s ozbirom na sve… »

Đorđević: Srbija želi da promeni svoj odnos prema zapošljavanju

Nova ekonomija 24.09.2018
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je da sve zemlje Jugoistočne Evrope tište isti problemi nezaposlenosti i migracija i najavio da će Srbija nastaviti sa obučavanjem nezaposlenih i zaposlenih osoba… »

Sorošev Fond za otvoreno društvo tužio Mađarsku zbog novih zakona o NVO

Nova ekonomija 24.09.2018
Fond za otvoreno društvo američkog milijardera filantropa mađarskog porekla Džordža Soroša saopštio je da je uložio tužbe Evropskom sudu za ljudska prava i mađarskom Ustavnom sudu oko nedavno uvedenih zakona u Mađarskoj upernih protiv… »

Stiglo 40.000 MMR vakcina, do kraja nedelje će biti podeljene domovima zdravlja

Nova ekonomija 24.09.2018
Direktorka Instituta za javno zdravlje "Batut" Verica Jovanović kaže da je stiglo 40.000 MMR vakcina i da će do kraja nedelje biti podeljene domovima zdravlja. Vakcinacija je jedina zaštita kako se ne bi ponovila epidemija malih boginja, napominju u… »

EU dala rok od dva meseca Britaniji da plati 2,7 milijarde evra

Nova ekonomija 24.09.2018
Kazna zbog carinske prevare u Kini. Evropska unija saopštila je da Britanija ima dva meseca da plati 2,7 milijarde evra zbog carinske prevare u Kini. Reč je o povratu carinskih dažbina nakon što je London, navodno ignorisao prevaru od strane kineskih… »

Počeo štrajk u školama, časovi po 30 minuta

Nova ekonomija 24.09.2018
U delu škola časovi će od danas trajati po 30 minuta zbog štrajka prosvetnih radnika. Sindikati ne odustaju od zahteva da svi zaposleni sa sedmim stepenom stručnosti uđu u 9-1 platnu grupu dok ministar prosvete Mladen Šarčević kaže za Danas da… »