Izvor: Sandžak press arhiva vesti 24.09.2018

Asfaltirane dvije dionice puta u MZ Radmance

Sandžak press 24.09.2018
Proteklog vikenda radnici “Crnagoraputa” su asfaltirali dvije najkritičniji dionice puta u MZ Radmance. Naime, 340 metara asfaltne površine je ugrađeno na lokalnom putnom prvacu koji vodi od Petnjice prema Ličinama, a prema riječima predsjednika… »

Za javnu rasvjetu 24.000 eura

Sandžak press 24.09.2018
Pljevaljsko preduzeće „Ving“ odabrano je da izvede radove na postavljanju ulične rasvjete u ulici Kralja Petra, kao i da izvrši upajanje oluka u atmosfersku kanalizaciju. Prema ugovoru, lokalna uprava će za ove poslove platiti ukupno 36.000 eura… »

Humana akcija beranskih policajaca

Sandžak press 24.09.2018
Povodom 2. oktobra, Dana policije Crne Gore, službenici Centra bezbjednosti Berane danas su, organizovano, dali krv u Odjeljenju za transfuziju beranske bolnice. Miodrag Božović, načelnik CB Berane, koji se sa svojim rukovodiocima pridružio ovoj… »

Prijepolje: Zgrada opštine, stara dva vijeka, dobija novi izgled

Sandžak press 24.09.2018
Predsjednik opštine Dragoljub Zindović i direktor preduzeća “Rovčanin inženjering” Salahudin Rovčanin potpisali su ugovor koji predviđa nastavak građevinskih radova na sanaciji zgrade lokalne samouprave. Projekat predviđa zamenu stolarije… »

„Moga djeda, Hasan-bega Ćorovića, ubio je njegov sluga Petar Hazanac“

Sandžak press 24.09.2018
Piše: dr. Harun Crnovršanin Na Berlinskom kongresu (1878), zahvaljujući Rusiji, Crna Gora i Srbija postaju samostalne države. Bosna i Hercegovina postaje protektorat, a kasnije i sastavni dio Austro-Ugarskog carstva, a Novopazarski sandžak ostaje do… »

Gradonačelnik Rožaja izazvao udes pa pobjegao

Sandžak press 24.09.2018
Predsjednik opštine Rožaje Ejup Nurković izazvao je udes u subotu večer, oko 22 sata, u naselju Suho polje a potom se udaljio sa lica mjesta. Do udesa je došlo na magistralnom putu Rožaje–Berane, kada se Nurković pored marketa Wahels sudario sa… »

Nastavljena akcija besplatnih preventivinih pregleda

Sandžak press 24.09.2018
Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju je pokrenulo Ministarstvo zdravlja, nastavljena je ove jeseni posle letnje pauze i u Novom Pazaru. U prvih sat vremena akcije, koja je trajala u nedelju od 8 do 16h, pregledano je preko 30 pacijenata na… »

Poraz na superligaškom debiju

Sandžak press 24.09.2018
Rukometaši Novog Pazara izgubili su od Mokre Gore u Zubinom Potoku sa 24:28 (9:13), u prvom kolu Superlige Srbije. Domaćina je predvodio Nemanja Bojanović sa 10 golova, a pratili su ga Miljan Erić sa pet, te Vladimir Milić i Ranko Tomović sa po tri… »

Stigla jesen

Sandžak press 24.09.2018
Jesen na severnoj Zemljinoj polulopti počela je noćas u 3:54 sati, a istovremeno za stanovnike južne polulopte počelo je proleće. Kako je saopštilo Astronomsko društvo „Ruđer Bošković“, na prvi dan jeseni sunce u Beogradu će izaći u 6:26… »

Smjene direktora škola zbog nezakonitog rada

Sandžak press 24.09.2018
Smena direktora Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Zenuna Mučića i Ekonomsko-trgovinske škole Seada LJajića jedna je od glavnih tema u ovom gradu. Ponadali su se Novopazarci, da je, konačno, a na predlog Agencije za borbu protiv korupcije, počelo… »