Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 24.09.2018

Šojgu: Raketni sustav S-300 za dva tjedna u Siriji

Slobodna Evropa 24.09.2018
Rusija će opskrbiti Siriju sa raketnim sustavom S-300 zemlja-zrak, izjavio je ruski ministar obrane Sergej Šojgu. Moskva će ovaj raketni sustav dopremiti u Siriji u roku od dva tjedna, a osigurati će sirijskoj vojsci automatski sustav za zračnu… »

Sarajevo: Uhapšena dvojica migranata, pronađeno oružje

Slobodna Evropa 24.09.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (KS) uhapsili su dvojicu migranata A. M. iz Sirije i D. A. iz Alžira. Glasnogovornica MUP-a KS Suvada Kuldija za Radio Slobodna Evropa je potvrdila da je kod uhapšenih nakon uviđaja… »

Još jedna žena optužuje Kavanoa za seksualno uznemiravanje

Slobodna Evropa 24.09.2018
Još jedna žena izašla je sa optužbama za seksualno uznemiravanje protiv kandidata za Vrhovni sud SAD Breta Kavanoa. Debra Ramirez, koja je zajedno sa Kavanoom studirala na univerzitetu Jejl, detaljno je opisala navodni incident listu Nju Jorker (New… »

Kriminalna grupa iz CG pokušala ubiti Oliveru Lakić

Slobodna Evropa 24.09.2018
Službenici sektora kriminalističke policije raspolažu operativnim saznanjima da je jedna kriminalna grupa sa teritorije Crne Gore pokušala ubiti novinarku “Vijesti” Oliveru Lakić, saopćio je pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a za Sektor… »

Otac ubijenog Davida Dragičevića odgovorio Dodiku

Slobodna Evropa 24.09.2018
Otac ubijenog Davida Dragičevića, Davor Dragičević u video poruci objavljenoj na Facebooku odgovorio je predsjedniku RS Miloradu Dodiku koji je tokom svog obraćanja na skupu Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) u Bileći Dragičeviću i… »

'Otvoreno društvo' tužilo Mađarsku na Evropskom sudu

Slobodna Evropa 24.09.2018
Zaklada Otvoreno društvo (OSF) američkog milijardera Georgea Sorosa objavila je da je na Evropskom sudu za ljudska prava podigla tužbu protiv Mađarske zbog sprječavanja njezina humanitarnog rada u toj zemlji. Odluka dolazi pošto je Mađarska u junu… »

Počeli razgovori predstavnika MMF-a i vlasti u Srbiji

Slobodna Evropa 24.09.2018
Plenarnim sastankom u Narodnoj banci Srbije (NBS) počeli su zvanični razgovori predstavnika Srbije i misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u okviru prvog razmatranja rezultata novog programa makroekonomskih i strukturnih reformi, podržanog… »

Vučić: Moja kosovska politika je 'doživela poraz'

Slobodna Evropa 24.09.2018
Pet godina smo se trudili da vratimo pitanje Kosova na pregovarački sto, pošto je Kosovo već bilo završeno, stavljeno ad acta, ali je trenutno ta politika "doživela poraz", rekao je predsednik Srbije i vladajuće Srpske napredne stranke Aleksandar… »

Među otetim pomorcima u Nigeriji državljani BiH i Hrvatske

Slobodna Evropa 24.09.2018
Nigerijski pirati oteli su 19 članova posade švajcarskog teretnog brod MV Glarusa, među kojima jedan državljanin Bosne i Hercegovine i jedan državljanin Hrvatske, rekao je za Radio Slobodna Evropa Romano Perić, hrvatski koordinator inspektora… »

Svetlana Lukić: Ovde sloboda diše na škrge

Slobodna Evropa 24.09.2018
Novinarke Svetlana Lukić i Svetlana Vuković Mesarović, urednice sajta Peščanik, dobitnice su ovogodišnje nagrade "Osvajanje slobode" Fonda "Maja Maršićević - Tasić". Ova nagrada, u znak sećanja na reformsku političarku i novinarku Maju… »