Izvor: Srbija danas/Društvo arhiva vesti 24.09.2018

Dečak (16) zadobio povrede na ruci na velikom odmoru školi u Nišu, utvrđuju se okolnosti

Srbija danas 24.09.2018
Jedan momak od 16 godina zadobio je naprsline leve ruke čak na četiri mesta, na velikom odmoru u Elektrotehničkoj školi "Nikola Tesla" Njega je zbrinula Hitna medicinska pomoć, posle čega je on smešten na Dečiju hiruršku kliniku gde mu je… »

Drama kod Požege: Nataša (15) utrčala u vatreni pakao i spasila sestru (4) sigurne smrti

Srbija danas 24.09.2018
Jedna od najsiromašnijih porodica u tom kraju. U domu jedne od najsiromašnijih porodica u požeškom kraju u četvrtak 20. septembra naprasno je izbio požar. Da Nataša Mladenović (16) nije bila hrabra i prisebna da uleti u zapaljenu sobu i iz nje… »

Skandal trese Srbiju! Legalizaciju prostitucije traže oni od kojih se to najmanje očekuje! Šok!

Srbija danas 24.09.2018
Mišljenja stručne javnosti o ozakonjenju "najstarijeg zanata na svetu" podeljena. Sindikat policije i policijskih starešina predložio je ovih dana da se u Srbiji legalizuje "najstariji zanat na svetu" kako je to odavno regulisano u mnogim razvijenim… »

Stiže nam opaka bolest za koju nema vakcine: Majmunske boginje dolaze iz Afrike, ministarstvo zdravlja upozorava!

Srbija danas 24.09.2018
Zdravstvene ustanove će sprovesti sve neophodne mere nadzora i prevencije u cilju sprečavanja pojave ovog oboljenja u našoj zemlji. Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da je naložilo mere pojačanog nadzora na graničnim prelazima naše zemlje… »

Šta, bre? Jedan plus jedan jednako je koliko?! Natpis na jednoj prodavnici šokirao Srbiju! (foto)

Srbija danas 24.09.2018
Matematička greška ili vešt marketinški trik? Nesvakidašnji natpis (ili bolje reći ponuda) osvanuo je na jednoj prodavnici u Srbiji i momentalno izazvao lavinu komentara i reakcija - neki su se odmah pomamili, a neki su se dobro zamislili šta je… »

Došao u Srbiju kao izbeglica, majka i sestra mu ostali u rodnom mestu: Njegova potresna priča nateraće vam suze na oči…

Srbija danas 24.09.2018
Preko, Irana, Turske i Bugarske do Srbije. Kada je pre devet godina stigao u Srbiju iz dalekog Irana dvadesetdevetogodišnji Džafar Fatahijan nije ni sanjao da će ga sudbina zadržati ovde. Danas živi na Mirijevu i radi kao roštilj majstor u fast fudu… »

Najlepšu grčku pesmu napisao je srpski vojnik sa Solunskog fronta, a iza nje krije se velika ljubavna priča

Srbija danas 24.09.2018
Prelepa romansa iz Prvog svetskog rata. Jedna od najlepših grčkih ljubavnih pesama nastala je za vreme velikih patnji srpske vojske u Prvom svetskom ratu, tokom boravka na ostrvu Krf. Poznato je da je ovo ostrvo postalo utočište srpskim vojnicima, a o… »

Koji pasoši otvaraju sva vrata? Japan na prvom mestu, pogledajte kako se kotira srpska putna isprava

Srbija danas 24.09.2018
U regionu "najveću cenu" ima pasoš Slovenije. Agencija "Henli end partners“ tradicionalno je objavila spisak najvrednijih pasoša na svetu prema broju zemalja u koje omogućavaju "slobodan ulazak". Vodeću poziciju preuzeo je Japan, čiji državljani… »

Građani, oprez: Voće zaraženo opasnom bakterijom u srpskim prodavnicama! Pazite gde kupujete

Srbija danas 24.09.2018
Užas. U Srbiji je uhapšeno sedam osoba koje se sumnjiče da su prodavale zaražene nektarine koje su vraćene iz izvoza u Rusiju. Među njima i fitosanitarni inspektor iz Ministarstva poljoprivrede. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova… »

Roditelji, budite obazrivi pri odabiru imena vašeg deteta: Iza nekih se krije tužna tajna

Srbija danas 24.09.2018
Ovo su najtužnija srpska imena. Rođenje deteta predstavlja najsrećniji trenutak u životu svake porodice. Kod izbora imena za dečaka ili devojčicu roditelji se vode tradicijom, modom ili ličnim afinitetima, a ima onih i koji razmatraju i proučavaju… »