Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 24.09.2018

Hapšenje u Sarajevu: Migranati krili pušku, pitolje, prigušivač i metke

Večernje novosti 24.09.2018
Sarajevska policija uhapsila je dvojicu migranata iz Sirije i Alžira, kod kojih je pronađena određena količina oružja. SARAJEVO - Sarajevska policija uhapsila je dvojicu migranata iz Sirije i Alžira, kod kojih je pronađena određena količina… »

Zaštićeni svedok video Orića da ubija sudiju Ilića

Večernje novosti 24.09.2018
Svedok je posredstvom video-linka iz Beograda ispričao da su pripadnici muslimanske vojske u jutarnjim časovima napali selo Zalazje na Petrovdan 1992. godine. Tokom današnjeg nastavka obnovljenog suđenja ratnom komandantu tzv. Armije BiH u Srebrenici… »

Tragedija u izletištu Dečaka ubila struja dok se peo na dalekovod

Večernje novosti 24.09.2018
Damjan Dukić nastradao prilikom penjanja na dalekovod kod Kneževa. Maloletnik poginuo na izletištu Paunovac. Dukić se sa četvoricom drugara vozio skuterom. DAMJAN Dukić (14) iz Kneževa, učenik devetog razreda Osnovne škole "Dositej Obradović"… »

Baković: Kriminalna grupa iz Crne Gore pokušala da ubije novinarku Oliveru Lakić

Večernje novosti 24.09.2018
Radi se o jednoj kriminlanoj grupi koja nije dostupna nadležnim organima Crne Gore i preduzimaju se sve mere i radnje uz međunarodnu policijsku saradnju radi ispitivanja tih podataka, kazao je Baković. Pripadnici kriminalističke policije raspolažu… »

Grabar-Kitarović: Makedonija pripada EU i NATO

Večernje novosti 24.09.2018
Uoči referenduma u Makedoniji, makedonskim građanima se preko video snimka obratila i hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja im je poručila da Makedonija pripada porodici EU i NATO. Uoči referenduma u Makedoniji, makedonskim građanima… »

Nevreme u regionu: Orkanski udari vetra čupaju drveće na području Splita; Polomljena stabla u Podgorici (foto/video)

Večernje novosti 24.09.2018
Hladni talas, dan nakon kalendarskog početka jeseni, pogodio je zemlje u regionu. U Hrvatskoj duvaju orkanski vetrovi, u Bosni zabelelo. Iznenađujuće snažna bura duva na širem području Splita, gde orkansi udari vetra dostižu brzinu od 122 km/h, a u… »

Iskrvario na smrt: Oca šestoro dece ubila mešalica za testo

Večernje novosti 24.09.2018
U prvom satu ponedeljka, u pekari koja je bila u pripremi, u beranskom naselju Pešca, smrtno je stradao vlasnik Ljubiša Premović (38). U prvom satu ponedeljka, u pekari koja je bila u pripremi, u beranskom naselju Pešca, smrtno je stradao vlasnik… »

Bar: Bomba bila namenjena Jovanu Đuroviću

Večernje novosti 24.09.2018
Uhapšeni osumnjičeni za pokušaj likvidacije u Baru u avgustu: postavljeni eksploziv bio je namenjen bratu pokojnog Luke Đurovića, koji je bio vođa jednog od barskih klanova. POVODOM rasvetljavanja događaja u Baru iz avgusta, kada je na glavnoj… »

Štrahe podržava Dodika

Večernje novosti 24.09.2018
Sastanak predsednika Republike Srpske sa vicekancelarom Austrije održan danas u Beču. Slede zajednički infrastrukturni projekti dveju zemalja. Razgovarano i o poboljšanju ekonomske saradnje. PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je juče u… »

Penzionerima u RS jednokratna pomoć do 100 km

Večernje novosti 24.09.2018
Pomoć iz budžeta RS dobiće 259.832 penzionera, a jednokratnu naknadu dobiće i 11.448 korisnika prava u Federaciji BiH i 35.707 koji žive u nekoj od 28 država. BIJELjINA - Jednokratna novčana isplata za korisnike prava na penziju Fonda za penzijsko… »