Izvor: Večernje novosti/Politika arhiva vesti 24.09.2018

Vučić: Bojazan od sukoba velikih sila u našem delu Evrope, treba da čuvamo mir

Večernje novosti 24.09.2018
Predsednik Srbije rekao da postoji strah od sukoba suprotstavljenih interesa velikih sila u našem regionu. PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke rekao da postoji bojazan zbog sukoba suprotstavljenih… »

Premijerka sa Trampom i Guteresom

Večernje novosti 24.09.2018
Ana Brnabić od danas predvodi srpsku delegaciju na zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku. PREMIJERKA Ana Brnabić predvodiće delegaciju Srbije na 73. zasedanju Generalne skupštine UN od danas do 28. septembra u Njujorku, a u njoj… »

Potpisan protokol o saradnji MUP-a i Telekoma

Večernje novosti 24.09.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i generalni direktor kompanije "Telekom Srbija" Predrag Ćulibrk danas su potpisali protokol o saradnji. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i generalni direktor kompanije "Telekom Srbija"… »

Vučić: Sastanak sa Putinom za učvršćivanje prijateljstva

Večernje novosti 24.09.2018
Uoči posete Moskvi i razgovora sa predsednikom Putinom, Vučić je primio ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u ponedeljak da je počastvovan što će imati priliku da razgovara sa predsednikom… »

Ministar odbrane: Vučić je državnik, sve radi u interesu Srbije i Srba

Večernje novosti 24.09.2018
Govoreći u jutarnjem programu Televizije Pink o tome kako je dijalog u Briselu obesmišljen s prištinske strane, MO Aleksandar Vulin rekao je da je „problem u tome što je rešavanje pitanja Kosova i Metohije izbačeno iz SB UN. Govoreći u jutarnjem… »

Vlada usvojila Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti

Večernje novosti 24.09.2018
Predlog zakona je prethodno dobio pozitivno mišljenje Eurodžasta i Evropske komisije, a u narednom periodu naći će se pred poslanicima Skupštine Srbije radi usvajanja. Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koji za… »

Selaković: Iz Njujorka ne očekujem ništa novo, sastanak Vučića s Putinom od izuzetne važnosti

Večernje novosti 24.09.2018
Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković izjavio je da su razgovori Beograda i Prištine "teški i mučni" i da očekuje da predsednik Rusije poseti našu zemlju narednih meseci. BEOGRAD - Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola… »

Ambasador SAD o dijalogu: Nećemo prihvatiti bilo kakvo rešenje koje eventualno bude postignuto

Večernje novosti 24.09.2018
Odlazeći ambasador SAD na Kosovu Greg Delavi izjavio je da dijalogu o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije nedostaje demokratski legitimitet i da njegova zemlja neće prihvatiti bilo kakvo rešenje koje eventualno bude postignuto. Odlazeći… »

"Novosti" saznaju: Tri nova poglavlja u decembru

Večernje novosti 24.09.2018
Do kraja godine očekuje nas značajan korak na putu pridruživanja Evropskoj Uniji. Podršku našoj zemlji pruža Austrija, koja trenutno predsedava EU. BRISEL - OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“ TRI pregovaračka poglavlja Srbija bi mogla da otvori… »

Obeležen Dan Narodne Republike Kine, prisustvovao i Vučić

Večernje novosti 24.09.2018
Ambasador Kine u Beogradu Li Mančang organizovao je prijem u ambasadi povodom 69 godina Dana Narodne Republike Kine kome je prisustvovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i predstavnici Vlade Srbije. Ambasador Kine u Beogradu Li Mančang… »