Arhiva vesti » ponedeljak 01. oktobar 2018

Dan posle fijaska u Makedoniji: Šta sad?

Vesti online 01.10.2018
Referendum u Makedoniji o promeni imena nije uspeo zbog nedovoljne izlaznosti birača. Premijer Zaev odluku premešta u parlament. Šta dalje? Građani Makedonije na referendumu su se izjašnjavali na postavljeno pitanje "Da li ste za ulazak u EU i NATO prihvatanjem dogovora Republike Makedonije i... »

Brazilke na kolenima: Srpske odbojkašice ostvarile pobedu protiv najjače selekcije u grupi

Večernje novosti 01.10.2018
Ognjenovićeva: Naša igra je već sada na visokom nivou i to mora da nas raduje. AKO je suditi prema izdanju koje su odbojkašice pružile protiv najjačeg rivala u grupi, onda može da se tvrdi da su spremne za najveće domete. Srpkinje su u trećem kolu Svetskog prvenstva u Japanu nastavile... »

MMF pohvalio izmene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju

Beta 01.10.2018
Šef misije Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džejms Ruf danas je u razgovoru sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Djordjevićem pohvalio izmene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju i sve što se radi u stvaranju boljih uslova života... »

Vojska spremna da zaštiti Srbiju i građane

RTV 01.10.2018
RTV: Vojska spremna da zaštiti Srbiju i građane
RAŠKA - Vojska Srbije spremna je da sprovede svako naređenje i zaštiti svoju zemlju i građane, bez obzira gde žive i od svih mogućih pretnji, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin u Raški, prilikom obilaska dela jedinica Druge brigade i Specijalne brigade Kopnene vojske... »

Da li je Ognjanović bio prisluškivan i zbog čega ?

RTV 01.10.2018
RTV: Da li je Ognjanović bio prisluškivan i zbog čega ?
BEOGRAD - Advokatska komora Srbije (AKS) i dalje čeka odgovor na pitanje da li je bio prisluškivan advokat Dragoslav Miša Ognjanović, koji je ubijen 28. jula na Novom Beogradu, kada je ranjen i njegov sin, izjavio je danas predsednik AKS Viktor Gostiljac. Pojašnjavajući razloge nezadovoljstva... »

Katalonski separatisti blokirali prugu i puteve u Kataloniji

Nova ekonomija 01.10.2018
Katalonski separatisti danas blokirali prugu brze železnice i glavne puteve u španskoj oblasti Kataloniji, na prvu godišnjicu referenduma o samoopredeljenju. "Blokirana je pruga brze železnice u Đironi, 100 kilometara severoistočno od Barselone", saopštila je železnička kompanija Renfe.... »

Zvezdu u Parizu bodri dve hiljade navijača

Politika 01.10.2018
PARIZ – Fudbaleri Crvene zvezde imaće podršku oko 2.000 navijača protiv Pari Sen Žermena na susretu Lige šampiona, uprkos zabrani organizovanog dolaska na stadion „Park prinčeva” u Parizu. Francuski list Parizijen piše da je potvrđen dolazak srpskih pristalica i zato je domaćin... »

Vučić i Putin o ekonomiji i rastu napetosti u regionu

Politika 01.10.2018
MOSKVA – Tema sastanka predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Srbije Aleksandra Vučića biće trgovinsko-ekonomska saradnja i napetost koja raste u regionu, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Teme razgovora biće „veoma široke trgovinsko-ekonomske veze i, naravno,... »

Indonezija: Potraga za preživelima nakon smrtonosnog cunamija

BBC News 01.10.2018
Nastavljena je potraga za preživelima na ostrvu Sulavezi, nakon što je zemljotres aktivirao smrtonosni cunami. Potraga je nastavljena na ostrvu Sulavezi u Indoneziji, nakon što je snažan zemljotres izazvao cunami u kojem je stradalo više stotina ljudi. Stotine mrtvih posle zemljotresa u... »

Moskva osudila pasivnu reakciju međunarodnih snaga na Kosovu

N1 Info 01.10.2018
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije osudilo je "pasivno ponašanje međunarodnih snaga na Kosovu", koje, kako je ocenilo, nisu preduzele nikakve mere povodom "neodgovornog upada kosovskih specijalaca u srpske delove Kosova". "Demonstrativan upad kosovskih specijalaca u krajeve naseljene Srbima, na... »

©2019 Netmark d.o.o.