Повезане вести

Иванов упозорава Заева да не игнорише вољу народа, НАТО и ЕУ притискају

Иванов упозорава Заева да не игнорише вољу народа, НАТО и ЕУ притискају

РТВ 01.10.2018
СКОПЉЕ/БРИСЕЛ/МОСКВА - Председник, Ђорђе Иванов, поручио је данас да је реалност да референдум у Македонији није успео, позвао владу Зорана Заева да ни не покушава да промени ту стварност и истакао да је време за одговорност… »
Иванов: Време за одговорност за неуспех референдума

Иванов: Време за одговорност за неуспех референдума

Вести онлине 01.10.2018
Председник, Ðорђе Иванов, поручио је данас да је реалност да референдум у Македонији није успео, позвао владу Зорана Заева да ни не покушава да промени ту стварност и истакао да је време за одговорност пред македонским народом. -… »
Вучић о референдуму у Македонији: 35 је мање од 50, а ја сам незадовољан кад добијемо 50 одсто гласова

Вучић о референдуму у Македонији: 35 је мање од 50, а ја сам незадовољан кад добијемо 50 одсто гласова

Србија данас 01.10.2018
Председник је навео да је његово мишљење да је то била добра прилика за народ у Грчкој и Македонији да постигну споразум. Председник Александар Вучић изјавио је вечерас, да би га, у случају када би у Србији био одржан неки… »
35 је мање од 50, а ја сам незадовољан када добијемо 50 одсто гласова: Вучић открио свој став о референдуму у Македонији

35 је мање од 50, а ја сам незадовољан када добијемо 50 одсто гласова: Вучић открио свој став о референдуму у Македонији

Телеграф 01.10.2018
Председник је навео да је његово мишљење да је то била добра прилика за народ у Грчкој и Македонији да постигну споразум, да би то било добро и за једне и за друге. Председник Александар Вучић изјавио је вечерас, да би га, у… »
Иванов поручио заеву: Време је за одговорност за неуспех референдума; Очекивана подршка ЕУ и НАТО-у од преко 80 одсто смањила…

Иванов поручио заеву: Време је за одговорност за неуспех референдума; Очекивана подршка ЕУ и НАТО-у од преко 80 одсто смањила…

Вечерње новости 01.10.2018
Председник, Ђорђе Иванов, поручио је да је реалност да референдум у Македонији није успео, позвао владу Зорана Заева да ни не покушава да промени ту стварност и истакао да је време за одговорност пред македонским народом… »
Председник Македоније: Рефередум није успео, време је за одговорност

Председник Македоније: Рефередум није успео, време је за одговорност

Нови магазин 01.10.2018
Председник Македоније Ђорђе Иванов је данас оценио да јучерашњи референдум о споразуму о решавању спора с Грчком није успео и истакао да владајућа већина треба да понесе одговорност за тај неуспех. "Реалност је да референдум… »
Иванов: Референдум није успио, нека Заев не мијења стварност

Иванов: Референдум није успио, нека Заев не мијења стварност

Ал Јазеера 01.10.2018
Предсједник Македоније истиче да је на референдуму народ одбацио споразум с Грчком о промјени имена Македоније. Предсједник Македоније Гјорге Иванов поручио је у понедјељак да је реалност да референдум у Македонији није успио… »
Иванов: Референдум није успео, време је за одговорност

Иванов: Референдум није успео, време је за одговорност

Н1 Инфо 01.10.2018
Председник Македоније Ђорђе Иванов је оценио да референдум о споразуму о решавању спора с Грчком није успео и истакао да владајућа већина треба да понесе одговорност за тај неуспех. "Реалност је да референдум није успео. Народ… »
Диклић: Историјска шанса за договор ради интереса Македоније

Диклић: Историјска шанса за договор ради интереса Македоније

Н1 Инфо 01.10.2018
На референдуму у Македонији није се очекивала одлука о договору са Грчком, већ што јачи аргумент за парламентарну дебату, а они који су гласали „ЗА“ могу да буду задовољни јер је проценат њих огроман, оценио је Радомир Диклић… »
Коначни резултати: Референдум пропао, изашло 35,91 одсто бирача

Коначни резултати: Референдум пропао, изашло 35,91 одсто бирача

Спутник 01.10.2018
На референдуму који је јуче одржан у Македонији гласало је 666.743 грађана или 35,91 одсто укупно уписаних бирача, саопштила је Државна изборна комисија. На основу 100 одсто обрађених бирачких места, на референдумско питање „Да… »
Референдум о промени имена Македоније није успео

Референдум о промени имена Македоније није успео

Н1 Инфо 01.10.2018
На референдуму у Македонији о Договору са Грчком гласало је 666.743 грађанина или 36,91 одсто од укупног броја уписаних бирача, објавила је данас Државна Изборна комисија (ДИК). Према званичним резултатима које је на конферецији… »
Коначни резултати македонског референдума: За ново име гласало 91,46 одсто грађана, 5,65 било против!

Коначни резултати македонског референдума: За ново име гласало 91,46 одсто грађана, 5,65 било против!

Курир 01.10.2018
Државна изборна комисија у Македонији је саопштила да је на референдуму о прихватању споразума с Грчком 609.813 грађана гласало "за", док је 37.700 гласало је "против". Укупно је гласало је 666.743 грађана или 36,91 одсто бирача… »
Јоксимовић: Предстоји борба за имплементацију Преспанског споразума

Јоксимовић: Предстоји борба за имплементацију Преспанског споразума

РТС 01.10.2018
Резултати референдума у Македонији могу се посматрати из два угла – с једне стране је био разочаравајуће низак проценат излазности грађана, а с друге стране висок проценат оних који су гласали "за", рекла је за РТС директорка… »
Јоксимовић о Македонији: Наставља се борба за споразум

Јоксимовић о Македонији: Наставља се борба за споразум

Н1 Инфо 01.10.2018
Директорка Центра за спољну политику Александра Јоксимовић рекла је да ће се борба за примену Преспанског споразума у Македонији наставити, упркос "контроверзним" резултатима синоћ одржаног референдума о промени имена те земље… »

Вести дана »