Vesti » Beta 15.10.2018

Đilas podneo prijavu protiv urednika Informera zbog govora mržnje

Beta ponedeljak, 15. oktobar 2018.
Beta
Dragan Đilas, bivši gradonačelnik Beograda i jedan od osnivača Saveza za Srbiju podneo je danas Višem javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv urednika dnevnog lista Informer Dragana J. Vučićevića i Aleksandra Ignjatovića zbog kako je naveo, govora mržnje.

Đilas je u prijavi naveo da su Vučićević i Ignjatović od 10. juna do danas objavili u Informeru serijal tekstova u kome su ga označili kao "lopova, opozicionu bandu, idiota, bahatog kretena, nekoga ko se zalaže za nezavisno Kosovo, nekoga zbog kojeg Srbi sa severa Kosova i Metohije neće živeti u Srbiji, nekoga ko planira nasilno rušenje vlasti u Srbiji, tajkuna, izdajnika, plaćenika...".

Navodi se i da su urednici Informera objavljivali te tekstove "sa namerom širenja i podstrekavanja mržnje prema Draganu Đilasu zbog toga što je politički protivnik vladajuće stranke SNS, a čime su izvršili krivično delo 'rasna i druga diskriminacija' iz člana 387 stav 4 Krivičnog zakonika za koji je zaprećena kazna do tri godine zatvora."

Đilas je ocenio da se danas "svako ko misli svojom glavom naziva ološem, bandom, lopovom, preti mu se hapšenjem a javnost se huška na takve pojedince organizovanim kampanjama mržnje i laži".

"U Srbiji je danas govor mržnje zvaničan način obraćanja svima onima koji se ne slažu sa politikom Aleksandra Vučića, a treba znati da se u istoriji govor mržnje pojavljivao samo u totalitarnim društvima. Takođe, trebalo bi se podsetiti kako su završavali takvi totalitarni režimi i u kakve su istorijske poraze vodili sopstvena društva", naveo je jedan od lidera Saveza za Srbiju.

(Beta, 15.10.2018)Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Đilas podneo prijavu protiv Vučićevića i Ignjatovića

N1 Info ponedeljak, 15. oktobar 2018.

Komentari


©2018 Netmark d.o.o.