Izvor: Blic/Beograd arhiva vesti 20.10.2018

Partizani, trobojke,: Selfiji... Ovako je izgledao defile posvećen oslobodiocima Beograda od nacizma

Blic 20.10.2018
Dan oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, 20. oktobar 1944. godine, obeležen je danas memorijalnim defileom "Korakom pobede do slobode" od Igumanove palate do Palate Albanija, gde je priređen i muzičko-scenski program. U našoj galeriji… »

"Izabrao je da ugrozi sebe, a ne druge": Svedoci jezive nesreće na Slaviji videli krvavog vozača i kako mu "kost viri iz…

Blic 20.10.2018
U saobraćajnoj nesreći koja se jutro dogodila na Slaviji teško je povređen vozač Avram Č. (60), koji je od siline udarca izleteo kroz šoferšajbnu kada se autobus zakucao u banderu. Prema rečima očevidaca, scene koje su se ovog jutra mogle videti… »

Obeležen dan oslobođenja Grada: Venci, srpska i ruska himna i predstavnici pet zemalja na Spomen-groblju oslobodilaca…

Blic 20.10.2018
Državna ceremonija povodom obeležavanja 74. godišnjice oslobodjenja Beograda u Drugom svetskom ratu održana je danas na Groblju oslobodilaca Beograda, a predvodio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. Uz… »

Radojičić: U planu je 120 kilometara biciklističkih staza

Blic 20.10.2018
Plan je da u Beogradu bude 120 kilometara biciklističkih staza i da se one na pravi način umrežže i povežžu, rekao je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić. - Biciklističke staze u Takovskoj ćemo u perspektivi povezati sa Ulicom kneza… »

"Šećerana" postaje umetnička četvrt

Blic 20.10.2018
Nekadašnju Fabriku šećera na Čukarici, koja je zatvorena više od 30 godina, sledeće godine će iz stečaja otkupiti Grad Beograd i od nje napraviti umetničku četvrt. To je sinoć izjavio predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević koji je u… »

Avalski toranj u boji: Zasijalo dekorativno svetlo, a posetioci od sada mogu uživati i u novim sadržajima

Blic 19.10.2018
Avalski toranj dobio je dekorativno osvetljenje, a reflektori su uključeni večeras, povodom 20. oktobra, Dana oslobođenja Beograda od nacista u Drugom svetskom ratu. Na stub tornja montirano je 45 reflektora kojima se upravlja kompjuterski, a… »

Beograđanka Sofija pronašla je staru sliku svoje bake Živke, a ona je dovela do prelepe priče o ljubavi koju je uništio…

Blic 20.10.2018
"Mili moj Sveto, šaljem ti svoju najnoviju fotografiju i mislim da ćeš se obradovati, ali te molim da se i ti slikaš i sliku što skorije pošalješ", ovako je glasio deo pisma koje je Beograđanka Živka Tucaković davne 1916. godine poslala svom… »

Trofej Beograda: Na dvodnevnom turniru u bridžu 60 takmičara iz Srbije i regiona

Blic 20.10.2018
U Beogradu je danas otvoren dvodnevni 13. Trofej Beograda u bridžu, a na njemu učestvuje 60 takmičara iz Srbije i regiona. Kako prenosi Beoinfo, pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović rekao je na otvaranju u hotelu "Palas" da Grad… »

Drakonske kazne: Beograđani koji ne pokupe lišće rizikuju da plate i do 100.000 dinara

Blic 20.10.2018
Beograđani koji ne pokupe lišće iz dvorišta, sa parkinga, površina oko zgrada i sličnih mesta rizikuju kazne od 10.000 do čak 100.000 dinara. Osećaj šuškanja opalog lišća pod nogama, zlatno-žuta boja koja sanjarima budi maštu pozitivna je… »

Nova oprema za Opštu bolnicu u Pančevu

Blic 20.10.2018
Opšta bolnica u Pančevu opremljena je novim hirurškim instrumentima i ortopedskom opremom u vrednosti od devet miliona dinara. Ovoj bolnici je u junu dodeljeno oko 32 miliona dinara, a preostali novac biće iskorišten za nabavku dodatne opreme do… »