Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 20.10.2018

Srpske odbojkašice prvakinje sveta, Tijana MVP!

Glas Amerike 20.10.2018
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je prvu titulu prvaka sveta u istoriji, posle preokreta u finalu šampionata u Japanu, protiv Italije, koja je vodila sa 1:0 i 2:1 u setovima. Na kraju, izabranice Zorana Terzića su trijufmovale - 3:2… »

Saudijska Arabija priznala da je Kašogi ubijen u konzulatu

Glas Amerike 20.10.2018
Saudijska Arabija saopštila je da je novinar Džamal Kašogi mrtav i da je otpustila dvojicu visokih zvaničnika zbog incidenta koji je izazvao međunarodne osude i narušio odnose Rijada sa Zapadom. U saopštenju saudijskog ministarstva pravosuđa… »

Bura u Sobranju: Makedonija ušla u proceduru promene imena zemlje

Glas Amerike 20.10.2018
Makedonsko Sobranje odlučilo je u petak uveče da pokrene inicijativu ustavniih promena u skladu sa Prespanskim sporazumom. Odluka je doneta uz glasove nekih opziconih poslanika, što je izazvalo bes glavne opozicone partije VMRO-DPMNE i hitnu smenu… »

Hiljade marširale u Londonu tražeći novo glasanje o Bregzitu

Glas Amerike 20.10.2018
LONDON — Hiljade demonstranata okupile su se u centru Londona pozivajući na novi referendum o izlasku Britanije iz Evropske unije. Organizatori žele da javnost ima konačnu reč o vladinom dogovoru o Bregzitu sa EU, i tvrde da su, od kada su Britanci… »

Intervju Glasa Amerike: Američki državni sekretar Majk Pompeo

Glas Amerike 20.10.2018
Saradnica Glasa Amerike Greta Van Sasteren razgovarala je sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Meksiko Sitiju, gde je bio u poseti. Greta Van Sasteren: “Ovo je vaša druga poseta Meksiku, zbog čega ste sada u Meksiku?” Državni… »

Eksplozija na biralištu u Kabulu

Glas Amerike 20.10.2018
KABUL, AVGANISTAN — Policija je saopštila je najmanje 10 ljudi ubijeno a veliki broj ranjen u samoubilčakom napadu na jedno biralište u Kabulu. U Avganistanu se održavaju parlamentarni izbori. Birači čekaju u redovima da glasaju na biralištima… »

CG: Održan protest protiv izgradnje mHe na Cijevni

Glas Amerike 20.10.2018
Oko dvije stotine aktivista za zaštitu životne sredine protestovalo je u subotu vozeći bicikla od centra Podgorice do mosta na rijeci Cijevni u mjestu Dinoša zbog gradnje hidroelektrana na albanskom dijelu te rijeke čiji je kanjon crnogorska vlada… »