Izvor: Sputnik/Društvo arhiva vesti 20.10.2018

Budućnost Kosovskog zaveta

Sputnik 20.10.2018
Šta se dešava „ako se toliko osamimo da ne želimo da znamo za bilo koga oko nas?“ Ako nismo deo ni porodice, ni naroda. U „Velikom jurišu“, Slobodan Vladušić postavlja ovo pitanje i na njega odgovara: „Onda smo kao onaj bolesni golub koji… »

Ruski naučnik za Sputnjik: Lečićemo se kvantnim tabletama (video)

Sputnik 20.10.2018
Nova metoda lečenja bolesti, bazirana na principima talasne genetike, koju je razvio ruski naučnik Petar Garjajev, postiže senzacionalne rezultate. Teoretski gledano, nema neizlečivih bolesti, bar zasad, kaže Garjajev, direktor Instituta kvantne… »

Gradonačelnik otkriva od čega je „bolestan“ Beograd i kako ga lečiti (video)

Sputnik 20.10.2018
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić otkrio je za Sputnjik kako iz njegovog lekarskog ugla izgleda stanje današnjeg Beograda, koju je „dijagnozu“ zatekao kada je došao na trenutnu funkciju, ali i sa kojim kolegama pronalazi bolji zajednički… »

Kako su Amerikanci sakrili dokumenta o zločinima nad Srbima (video)

Sputnik 20.10.2018
Zacementiranu predstavu da su Srbi jedini krivci u građanskom ratu u Bosni i Hercegovini moglo bi da razbije formiranje nečeg sličnog Raselovom sudu koji se bavio ratom u Vijetnamu, ocenjuje bivši šef diplomatije SRJ Vladislav Jovanović, povodom… »

Obeležen Dan oslobođenja Beograda

Sputnik 20.10.2018
Državna ceremonija povodom obeležavanja 74. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu održana je danas na Groblju oslobodilaca Beograda, a predvodio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. Uz… »

Oj, svijetla majska zoro: Hoće li se polumjesec naći na crnogorskoj zastavi

Sputnik 20.10.2018
Više bošnjačkih organizacija iz dijaspore pokrenulo je inicijativu da se Njegošev „Gorski vijenac“ i djelo Danila Kiša „Peščanik“ zabrane za izučavanje u školama s obrazloženjem da se radi o „nacionalističkim djelima prema islamu i… »

Lukašenko smislio kako da niko ne izbegne služenje vojnog roka

Sputnik 20.10.2018
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko predložio je da se studenti šalju u vojsku za vreme letnjeg raspusta, kako bi se postepeno navikavali na službu i ne bežali od služenja vojnog roka. Po mišljenju predsednika Belorusije, nakon prve godine… »

Strane sile neće još dugo napustiti Siriju

Sputnik 20.10.2018
Ruska Federacija može biti zadovoljna efektima postignutim u Siriji. Od septembra 2015, kada je počela vojnu intervenciju u toj zemlji, Moskva je imala nekoliko osnovnih ciljeva, od kojih su svi u velikoj meri ispunjeni, ocenio je istoričar Nemanja… »

Hoće li Tramp s Rusima do nove pobede na izborima

Sputnik 20.10.2018
Ne bi začudilo da ruski bankarski sektor bude kolateralna šteta predstojećih američkih izbora s obzirom na poznatu američku doktrinu da cilj opravdava sredstvo. Pogotovu ako će te sankcije ruskim bankama, kao još jedan dokaz antiruskog stava… »