Izvor: Večernje novosti/Politika arhiva vesti 20.10.2018

U Poseban birački spisak nacionalnih manjina upisano 507.183 birača

Večernje novosti 20.10.2018
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić je u ponoć doneo Rešenje o zaključenju Posebnog biračkog spiska nacionalnih manjina kojim je utvrđeno da je u taj spisak upisano ukupno 507.183 birača. Ministar državne uprave i lokalne… »

Vučić: Poruka podrške Siju povodom demonstracija na Tajvanu

Večernje novosti 20.10.2018
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, povodom demonstracija za nezavisnost Tajvana, uputio poruku podrške predsedniku Narodne Republike Kine, Si Đinpingu. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, povodom demonstracija za… »

Palmer o kosovskom problemu: Obe strane da preduzmu krupne i politički teške stvari; Naša pozicija je da nema crvenih linija…

Večernje novosti 20.10.2018
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretar je govoreći o rešenju za Kosovo istakao i da nema "blanko čekova ni crvenih linija", ali da bi do dogovora Beograda i Prištine trebalo da dođe što pre. Zamenik pomoćnika američkog državnog… »

Priština zabija kolac u dijalog

Večernje novosti 20.10.2018
Srbi na KiM zabrinuti za bezbednost posle najave formiranja tzv. vojske. NAJAVA formiranja vojske Kosova i usvajanje seta zakona u kosovskoj skupštini, uznemirila je srpsko stanovništvo u Pokrajini. Dok međunarodna zajednica ćuti na jednostrane poteze… »

Velika diplomatska ofanziva Beograda zbog vojske Kosova: Beširi: Poruka bez značaja u praksi; Radić:Politika svršenog čina

Večernje novosti 20.10.2018
Odluka Skupštine Kosova da usvoji nekoliko zakona kojima se praktično otvara prostor za formiranje kosovske vojske pokrenula je veliku političku i diplomatsku ofanzivu u Beogradu. Odluka Skupštine Kosova da usvoji nekoliko zakona kojima se praktično… »

Mičel: Rivali SAD šire politički i vojni uticaj na Balkanu

Večernje novosti 20.10.2018
Pomoćnik državnog sekretara SAD u Birou za evropske i evroazijske poslove Ves Mičel izjavio je da rivali Amerike šire politički, vojni i trgovinski uticaj širom Balkana. Pomoćnik državnog sekretara SAD u Birou za evropske i evroazijske poslove Ves… »

Milić o vojsci Kosova: Velika i neprijatna provokacija, Srbija dobro reagovala

Večernje novosti 20.10.2018
Najbinije je da se niko ne uplaši na Kosovu, potogovo ne srpska zajednica, da nema zapaljive retorike i da Srbija izdrži ovu provokaciju, istakla Jelena Milić. Direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić izjavila je da je usvajanje seta… »

Moguće proglašavanje Kosmeta okupiranom teritorijom Šansa za oživljavanje suvereniteta naše države

Večernje novosti 20.10.2018
Takav delikatan potez ne bi značio uvod u ratovanje, ali bi nosio izvesne rizike. Sa druge strane, značio bi jasnu reafirmaciju suvereniteta Srbije nad Kosmetom. PROGLAŠENjE Kosmeta okupiranom teritorijom, u slučaju da vojska tzv. države Kosovo… »

Poslaniku Dveri preti zatvor do godinu dana

Večernje novosti 20.10.2018
Pretnje srpskom predsedniku i premijerki tumače se kao ugrožavanje sigurnosti. Kad Nogo da izjavu policiji, znaće se hoće li biti krivičnog postupka. IZJAVA poslanika Dveri Srđana Noga da predsednika Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić… »

Opasna igra Albanaca s dugim cevima hoće do severa!

Večernje novosti 20.10.2018
Usvajanjem seta zakona i odlukom o formiranju oružanih snaga Albanci prekršili tri sporazuma. Vulin: Test za NATO, koji garantuje dokle smeju duge cevi. POSLE usvajanja seta zakona u kosovskom parlamentu koji omogućava formiranje oružanih snaga… »