Balkan arhiva vesti 22.11.2018

Dodik: Zaustavite Prištinu, narušava regionalne odnose

RTS 22.11.2018
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je za agenciju "Srna" da je neprihvatljivo da samoproglašeno Kosovo krši sve međunarodne dogovore u okviru Cefte i u vezi sa slobodnom trgovinom. Dodik je upozorio da će, ukoliko Prištinu ne… »

Crnogorski šef diplomatije: Zašto Srbija drami?

Večernje novosti 21.11.2018
Srđan Darmanović, ministar spoljnih poslova Crne Gore iznenađen je što se u Srbiji napravila „drama oko toga što je Crna Gora glasala da tzv. Kosovo bude članica Interpola''. PODGORICA - Srđan Darmanović, ministar spoljnih poslova Crne Gore… »

Makedonija podigla još dve optužnice protiv odbeglog Gruevskog

Novi magazin 22.11.2018
Makedonsko specijalno tužilaštvo za prisluškivane razgovore podiglo je danas još dve optužnice kojima je obuhvaćen i odbegli bivši premijer Nikola Gruevski. Obe optužnice podignute su u slučaju "Talir" - za nelegalno finasiranje stranke… »

Bivši srpski borac pronađen mrtav: Telo Miće Praštala sa prostrelnom ranom nađeno u automobilu na putu kod Lušci Palanke!

Kurir 22.11.2018
Bivši komandant Šestog bataljona Šeste sanske brigade Vojske Republike Srpske (VRS) Mićo Praštalo, kojem se sudilo za ratne zločine protiv civilnog stanovništva na području Krajine, pronađen je mrtav, potvrđeno je iz MUP-a Unsko-sanskog kantona… »

Godišnjica Dejtonskog sporazuma: Neponovljivi kraj rata

BBC News 22.11.2018
Pre 23 godine, rat u Bosni i Hercegovini završen je Dejtonskim sporazumom, što je iza kulisa posmatrao dopisnik Rojtersa Jovan Kovačić, sagovornik BBC na srpskom. Trojica predsednika tri nedelje pokušavaju da pronađu rešenje za tri naroda koja već… »

Šarović: Kosovska strana prekršila sporazum CEFTA, BiH neće uvesti kontramere

Novi magazin 22.11.2018
Ministar za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose BiH Mirko Šarović izjavio je danas u Sarajevu da je odluka kosovskih vlasti o povećanju carinskih stopa na robu iz BiH u suprotnosti sa CEFTA sporazumom i da Kosovo krši taj sporazum. Savet ministara BiH… »

Crna Gora uvodi ekonomsko državljanstvo po paprenoj ceni

Večernje novosti 22.11.2018
Potpredsednik Vlade Milutin Simović kazao je da je Vlada odluku o ekonomskom državljanstvu donela s ciljem daljeg ubrzanja ekonomskog razvoja i privlačenja stranih investicija. Program za sticanje crnogorskog državljanstva preko investicija trajaće… »

Dodik: Idem u Sarajevo da vratim snagu Republike Srpske

Večernje novosti 22.11.2018
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ide u Sarajevo da vrati snagu Republike Srpske u zajedničkim institucijama. Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ide u Sarajevo da vrati snagu Republike Srpske u… »

Austrija osudila 14 Hrvata zbog ustaškog pozdrava: Ovi i slični simboli su zabranjeni i biće tretirani kao i ISIS-ovi

Telegraf 22.11.2018
Tužilac je ocenio da je pravno gledano istovetno da li su digli desnu ruku u znak hitlerovskog ili ustaškog pozdrava. Pokrajinski sud u Salcburgu izrekao je kazne četrnaestorici navijača zagrebačkog Dinama zbog ustaškog pozdrava, a presuda zbog… »

Petritsch: 'Trgovinski rat u malom' zbog odluke Kosova

Al Jazeera 22.11.2018
Bivši izaslanik Evropske unije za Kosovo kaže da podizanje takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine na 100 posto što prije mora biti povučena. Ovo je "trgovinski rat u malom", kaže bivši izaslanik Evropske unije za Kosovo Wolfgang Petritsch… »