Izvor: RTS arhiva vesti 22.11.2018

Protesti na Kosmetu sutra u podne

RTS 22.11.2018
U srpskim sredinama na KiM, Kosovskoj Mitrovici, Gračanici i Štrpcu sutra u podne će biti održan miran jednočasovni protest zbog uvođenja taksi na srpsku robu, kaže za Tanjug ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Dalibor Jevtić… »

Haradinaj pisao Mogerinijevoj: Odluka o taksama bila neizbežna

RTS 22.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj uputio je pismo šefici evropske diplomatije Federiki Mogerini povodom povećanja taksi za 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH, u kojem napominje da je Priština posvećena principu slobodne trgovine i da zahteva… »

UNS i Društvo novinara KiM: Priština da obezbedi distribuciju štampe

RTS 22.11.2018
Udruženje novinara Srbije i Društvo novinara Kosova i Metohije najoštrije su osudili nametanje takse od 100 odsto na štampu iz centralne Srbije koju je uvela Priština, zbog čega srpski štampani mediji nisu stigli do čitalaca na Kosovu i Metohiji… »

Mej: Zapečatićemo dogovor o odnosu sa EU u nedelju

RTS 22.11.2018
Britanska premijerka Tereza Mej potvrdila je da je sa Evropskom komisijom postignut dogovor o nacrtu deklaracije o odnosima Velike Britanije i EU posle Bregzita i poručila da će u nedelju "zapečatiti dogovor". "Dogovor koji smo postigli je između… »

Kocijančič poziva na ukidanje taksi i uzdržavanje od provokacija

RTS 22.11.2018
Portparolka EU Maja Kocijančič izjavila je da je poruka Brisela povodom kosovskih taksi za robu iz centralne Srbije "jasna i dosledna". Unija "jasno očekuje" od Prištine da povuku mere, a "obe strane" je pozvala da se uzdrže od provokacija. Maja… »

Antić: Gradnja "Turskog toka" ne zavisi od Srbije

RTS 22.11.2018
Ruska kompanija "Gasprom" donela je odluku da gasovod "Turski tok" nastavi svoju trasu kroz Bugarsku, Srbiju, Mađarsku i Slovačku, piše ruski "Komersant". Prve isporuke gasa u Bugarsku i Srbiju počeće 2020. godine. "Komersant" ukazuje da je to… »

Kosovska policija oduzima tablice sa srpskim oznakama

RTS 22.11.2018
Zamenik kosovskog premijera Fatmir Limaj izjavio je da bi kosovska vlada uskoro mogla da uvede recipročne mere Beogradu kada je reč o registarskim tablicama, a u međuvremenu pripadnici kosovske policije sproveli su u selima Ranilug i Veliko Ropotovo… »

Male prodavnice na udaru prištinskih mera, zaustavljeno 20 šlepera

RTS 22.11.2018
Posledice odluke vlade u Prištini da uvede carine od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i BiH videće se kada se isprazne magacini. Cena hleba je već skočila za trideset odsto. Iz kosovske vlade pozivaju potrošače da bojkotuju robu iz centralne Srbije… »

Moskva: EU da utiče na kosovske vlasti

RTS 22.11.2018
Evropska unija mora da utiče na kosovske vlasti i da postigne trenutno ukidanje taksi na robu iz Srbije i BiH, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova. Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije podseća da je Kosovo, kršeći svoje obaveze… »

Mondoloni: Makronovo pismo nije protokolarno

RTS 22.11.2018
Pismo Emanuela Makrona je upućeno samo Srbiji, to je prijateljsko pismo predsednika srpskom narodu, kaže francuski ambasador Frederik Mondoloni za RTS. Ponavlja da je odnos prema Srbiji na obeležavanju stogodišnjice Velikog rata u Parizu "bilo za… »