Izvor: Sputnik arhiva vesti 22.11.2018

Albanske trupe krenule ka Severu

Sputnik 22.11.2018
Dobili smo nove informacije o pokretu albanskih trupa iz baza Belvedere i Vrelo ka severu Kosova, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. „Ponovo su uzeli onaj gliser kojim se Tači vozio po Gazivodama. Ili kreću da kontrolišu jezero Gazivode… »

Dodik: Zaustaviti Prištinu da ne bi bili narušeni regionalni odnosi

Sputnik 22.11.2018
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je neprihvatljivo da samoproglašeno Kosovo, koje je uvelo carine od 100 odsto na proizvode iz BiH i centralne Srbije, krši sve međunarodne dogovore u okviru CEFTA i u vezi sa slobodnom… »

Ustaše isto što i DAEŠ: Šok iz Austrije koji će prodrmati Hrvatsku

Sputnik 22.11.2018
Pokrajinski sud u Salcburgu izrekao je kazne četrnaestorici navijača zagrebačkog Dinama zbog ustaškog pozdrava, a presuda zbog veličanja ustaštva mogla bi da ima dalekosežne posledice. Više od osam sati porota je većala o presudi u suđenju… »

„Ovo je trgovinski rat!“

Sputnik 22.11.2018
Ovo je trgovinski rat u malom, kaže bivši izaslanik EU za Kosovo Volfgang Petrič, povodom odluke Prištine da podigne takse na robu iz centralne Srbije na 100 odsto. „Ta mera mora biti što pre povučena“, kazao je Petrič za Tanjug i istakao da je… »

Građani Srbije misle da je manjak novca glavni uzrok pada nataliteta

Sputnik 22.11.2018
Loša finansijska situacija i nezaposlenost dva su glavna razloga za pad nataliteta u Srbiji, smatraju građani tri opštine - Jagodina, Zvezdara i Stara Pazova. Od ukupnog 950 ispitanika u tri opštine, skoro 60 odsto smatra da je nedostatak novca… »

Komandir policijske stanice u Ranilugu: Nisu oduzimane tablice, kazna zbog pojasa

Sputnik 22.11.2018
Komandir policijske stanice u Ranilugu, poručnik Nebojša Popović tvrdi da nisu tačne informacije da kosovska policija oduzima srpske registarske tablice na teritoriji te opštine, kao i da su vozila zaustavljali policajci u civilu, javlja RTK 2 na… »

Konačni ultimatum Prištine: Ukidamo takse kada Srbija prizna nezavisno Kosovo!

Sputnik 22.11.2018
Dok Srbija ne prizna Kosovo, porez ne treba smanjivati, izjavio je predsednik privremene kosovske vlade Ramuš Haradinaj, piše prištinska „Gazeta ekspres“. Haradinaj je to rekao u parlamentu, na sednici koju su sazvala 42 poslanika zbog „skandala… »

Promocija monografije u Zagrebu: Niko od vas u publici ne bi mogao da preživi Jasenovac

Sputnik 22.11.2018
Monografija „Jasenovac“ istoričara i univerzitetskog profesora Ive Goldštajna, predstavljena je sinoć u Novinarskom domu u Zagrebu, a njen autor veruje da je knjiga korak prema boljem razumevanju tog logora smrti o kojem je „napisano puno istine… »

Petorica Srba osuđena od 5 do 10 godina za Zakintos

Sputnik 22.11.2018
Petorica Srba osuđena su na kaznu zatvora od pet do 10 godina zbog nanošenja teških telesnih povreda Amerikancu Bakariju Hendersonu u julu prošle godine na Zakintosu. Oni su osuđeni za krivično delo teške telesne povrede, a ne za teško ubistvo… »

Orban ljut na Hrvatsku: Izdali ste nas!

Sputnik 22.11.2018
Posle nekoliko nedelja u kojima su odnose Hrvatske i Mađarske obeležili pozitivni gestovi, pre nekoliko dana došlo je do zahlađenja odnosa, piše hrvatski portal „Indeks“. Hrvatski portal navodi kako je Orban izuzetno ljut na Hrvatsku zbog… »