Izvor: Politika/Politika arhiva vesti 23.11.2018

Povucite varvarske tarife i odmah ćemo razgovarati

Politika 23.11.2018
Uvođenje taksi je anticivilizacijski čin, kršenje slobode kretanja, roba, kapitala i usluga, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Povucite svoje varvarske tarife i odmah ćemo razgovarati, poručio je večeras predsednik Aleksandar Vučić… »

Napadnut Borko Stefanović, napadači uhapšeni

Politika 23.11.2018
Lider Levice Srbije Borko Stefanović i još dvojica stranačkih kolega, Boban Jovanović i Marko Dimić napadnuti su u Kruševcu, potvrđeno je agenciji Beta u Savezu za Srbiju. Na društvenim mrežama pojavile su se fotografije Stefanovića krvavog i sa… »

Saša Janković svedočio o ubistvu Olivera Ivanovića

Politika 23.11.2018
Saša Janković saslušan je u četvrtak u svojstvu svedoka u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu u okviru istrage koja se vodi za ubistvo Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici 15. januara ove godine. Srpsko tužilaštvo je ispitalo… »

U centru Prištine bilbordi zahvalnosti Haradinaju

Politika 23.11.2018
PRIŠTINA – U centru Prištine postavljeni su bilbordi zahvalnosti premijeru privremenih prištinskih institucija Ramušu Haradinaju zbog njegove odluke da uvede takse od 100 odsto na robu uvezenu iz Srbije. Na bilbordima, koje su postavile nepoznate… »

Tirana protiv odluke Prištine o povećanju poreza

Politika 23.11.2018
TIRANA - Vlada Albanije izjasnila se danas protiv odluke privremenih prištinskih vlasti da poveća porez na uvoz robe iz centralne Srbije za 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH. Albanski ministar finansija, Arben Ahmetaj, smatra da takva odluka… »

Drecun: Nagoveštaj mogućih novih nasilnih akcija

Politika 23.11.2018
Upad i hapšenja koja su jutros izveli pripadnici Rosu na severu Kosova predstavljaju opasan potez, kojim se veoma zaoštrava situacija, izjavio je jutros predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun i dodao da je to i nagoveštaj mogućih novih… »

Džudžo predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća

Politika 23.11.2018
Novi Pazar - Kandidat sa liste „Samoopredeljenje” Esad Džudžo izabran je danas u Novom Pazaru za novog predsednika Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV). On je izabran glasovima 22 većnika liste „Samoopredeljenje” i „Vakat je”. Džudžo… »

Rusija: EU i SAD ili ne mogu da obuzdaju svoje štićenike ili...

Politika 23.11.2018
MOSKVA – Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je večeras, povodom upada jedinica ROSU i hapšenja četvorice Srba u severnom delu Kosovske Mitrovice, da EU i SAD „ili nisu u stanju da obuzdaju svoje štićenike ili odobravaju njihovo… »

Autobus stoji na Jarinju više sati, ženi pozlilo

Politika 23.11.2018
JARINjE – Kosovska policija zadržala je više sati na Jarinju autobus iz Beograda, u kojem se nalazi 38 članova humanitarne organizacije Srpska solidarnost, koji nose skromnu novčanu pomoć za decu u Ropotovu. Direktor te humanitarne organizacije… »

Albanci znaju koja je to linija posle koje nema nazad

Politika 23.11.2018
ZVEČAN – Albanci i njihovi lideri dobro znaju koja je to linija posle koje ni za njih nema više nazad, posle koje mogu da izgube i ono što misle da danas imaju, kaže direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić i poručuje da ništa ne sme da pokoleba… »