Izvor: RTS arhiva vesti 23.11.2018

Vučić: Moramo da se pripremimo na dugotrajnu pomoć našem narodu na KiM

RTS 23.11.2018
Beograd mora da se pripremi na dugotrajnu pomoć i podršku srpskom narodu na Kosmetu koja neće biti ni laka ni jednostavna ni jeftina, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ističući odlučnost Albanaca "da guraju do kraja" sa merama. Poručuje… »

Napad na Borka Stefanovića i aktiviste, uhapšeni osumnjičeni

RTS 23.11.2018
Lider Levice Srbije Borko Stefanović napadnut pred početak tribine Saveza za Srbiju u Kruševcu. Pored njega napadnuta još dvojica aktivista. Policija uhapsila osumnjičene kojima je određeno zadržavanje. Na fotografijama koje je Levica Srbije… »

Protesti Srba i blokade zbog mera Prištine

RTS 23.11.2018
U više srpskih sredina na Kosovu i Metohiji održani su jednočasovni protesti protiv "policijskog i političkog terora Prištine". Potpredsednik Srpske liste Igor Simić rekao je da su Srbi poslali poruku da žele da žive mirno i dostojanstveno… »

Hapšenje zbog sumnje na utaju poreza, oštetio budžet za 4,74 miliona dinara

RTS 23.11.2018
Muškarac iz Sombora je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreske utaje u iznosu od 4,74 miliona dinara kao i krivično delo falsifikovanja službene isprave. Osumnjičeni koji je odgovorno lice privrednog subjekta je u… »

Dodik uneo zastavu Republike Srpske u Predsedništvo BiH

RTS 23.11.2018
Član Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorad Dodik ispunio je predizborno obećanje i u svom kabinetu i svečanom salonu postavio zastavu Republike Srpske, preneli su banjalučki mediji. Zastava RS biće postavljena gde god sedim, rekao je… »

Mediji u regionu o upadu jedinica Rosu na severu KiM

RTS 23.11.2018
Mediji u regionu preneli su agencijske vesti o tenzijama na severu Kosova, koje naseljavaju Srbi, pucnjima i hapšenjima, kao i odvojenim vanrednim sastancima vlade i predsednika Srbje Aleksandara Vučića sa vojnim vrhom i šefovima bezbednosnih službi… »

Saša Janković svedočio o ubistvu Olivera Ivanovića

RTS 23.11.2018
Saša Janković saslušan je u četvrtak u svojstvu svedoka u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu u okviru istrage koja se vodi za ubistvo Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici 15. januara ove godine. Srpsko tužilaštvo je ispitalo… »

Krijumčareni parfemi i garderoba na Gradini

RTS 23.11.2018
Carinici su u dva slučaja na Gradini, u saradnji sa policijom, sprečili krijumčarenje parfema, garderobe, obuće i dodatne opreme za mobilne telefone, čija je vrednost procenjena na više od 10.000 evra. U prvom slučaju je 21. novembra detaljno… »

Vanredna sednica Kriznog štaba četiri opštine na severu Kosova

RTS 23.11.2018
U Kosovskoj Mitrovici večeras je, nešto posle 20 sati, počela druga, vanredna sednica Kriznog štaba četiri opštine na severu Kosova i Metohije. Na sednici će, kako je najavljeno, biti analizirana političko-bezbednosna situacija na severu Kosova i… »

Čadež: Na Kosovo ušlo sedam kamiona

RTS 23.11.2018
Direktor Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež izjavio je da je juče na Kosovo ušlo sedam kamiona sa robom iz centralne Srbije, a da uobičajeno, dnevno prođe 70 do 100 kamiona. Marko Čadež je novinarima rekao da nijedan kamion nije prešao… »