Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 23.11.2018

Kfor: Zakonita operacija kosovske policije

Slobodna Evropa 23.11.2018
Kosovska policija nije sprovela nezakonitu operaciju prilikom hapšenja četiri osobe na severu Kosova i nijednog trenutka nije postojala pretnja po bezbednost građana, saopštio je Kfor dodajući da su se policajci nakon završene akcije vratili u svoje… »

Vučić: Uhapšeni napadači na Borka Stefanovića

Slobodna Evropa 23.11.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su uhapšeni napadači na Borka Stefanovića, predsednika Levice Srbije i jednog od osnivača Saveza za Srbiju. Vučić je rekao da "najoštrije osuđuje nasilje jer je Srbija pravna država" i… »

Komšić i Džaferović osudili isticanje zastave RS u Predsjedništvu BiH

Slobodna Evropa 23.11.2018
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Šefik Džaferović najoštrije osuđuju postupak postavljanja zastave bh. entiteta Republika Srpska (RS) prilikom današnje ceremonije na kojoj je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i… »

Janković: Svedočio sam o ubistvu Ivanovića na zahtev kosovskog suda

Slobodna Evropa 23.11.2018
Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković izjavio je danas da ga je Tužilaštvo za organizovani kriminal u svojstvu svedoka saslušalo po zahtevu za uzajamnu pravnu pomoć suda u Prištini u vezi s ubistvom predsednika Građanske inicijative… »

Vučić: Srbija ne pristaje na ucene Prištine

Slobodna Evropa 23.11.2018
Hapšenje četiri osobe srpske nacionalnosti u okviru istrage ubistva Olivera Ivanovića, lidera liste „Sloboda, demokratija, pravda“ počinjenog januara 2018. godine na severu Kosova, predsednik Srbije Aleksandar Vučić označio je kao skretanje… »

Haradinaj: Posvećeni smo očuvanju mira

Slobodna Evropa 23.11.2018
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj kazao je ambasadorima Kvinte u Prištini da je Vlada Kosova posvećena očuvanja reda i mira za sve građane, bez obzira na poslednja dešavanja koja su povezana sa carinom i hapšenjima. U saopštenju Vlade navodi se da… »

Vlada Srbije i Evropska investiciona banka: Sto miliona evra za rečni saobraćaj

Slobodna Evropa 23.11.2018
Vlada Srbije i Evropska investiciona banka (EIB) potpisale su danas ugovor o zajmu vrednom 100 miliona evra, kojim je predviđeno ulaganje u rečnu transportnu infrastrukturu, saopšteno je iz Vlade. Iz finansijskog aranžmana sa EIB-om finansiraće se… »

Trump: CIA nije zaključila da je princ naredio ubojstvo

Slobodna Evropa 23.11.2018
Američki predsjednik Donald Trump izjavio je kako Središnja objavještajna agencija (CIA) nije zaključila da je saudijski princ Mohammed bin Salman naredio ubojstvo novinara Jamala Khashoggija. Khashoggi je ubijen 2. listopada u saudijskom konzulatu u… »

U eksploziji u Pakistanu 35 mrtvih i 50 povrijeđenih

Slobodna Evropa 23.11.2018
Najmanje 35 osoba je poginulo i 50 je povrijeđeno u eksploziji bombe na pijaci na sjeveru Pakistana, nekoliko sati poslije napada na kineski konzulat u Karačiju, drugom gradu po veličini na jugozapadu zemlje, javila je agencija AP. Eksplozija se… »

Optužen čuvar u konclogoru Mauthauzen

Slobodna Evropa 23.11.2018
Berlinsko tužilaštvo je danas saopštilo da je 95-togodišnji čovek optužen po više od 36.000 tačaka za saučesništvo u ubistvu, zbog sumnje da je bio stražar u nacističkom koncentracionom logoru Mauthauzen. Hans Verner H, čije prezime nije… »