Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 23.11.2018

Dodik ispunio obećanje: Zastavu Republike Srpske u Predsedništvu; Rekao sam Trampu da BiH nema Dan državnosti

Večernje novosti 23.11.2018
Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, ispunio obećanje. Zastava Republike Srpske istaknuta u Predsedništvu BiH. BANjALUKA - Ispred Kabineta predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorad Dodika u zgradi Predsedništva u Sarajevu istaknuta je… »

Slučaj “Državni udar”: Branka Milić iz suda pobegla u ambasadu Srbije u Podgorici

Večernje novosti 23.11.2018
Neočekivani potez Branke Milić, optužene u aferi “Državni udar” u Podgorici. Namerava da ostane u DKP-u do ukidanja pritvora. NAKON što je Viši sud u Podgorici doneo rešenje da se Branki Milić, optuženoj za pokušaj terorizma 16. oktobra… »

Nesvakidašnja tragedija: Zaspao na pruzi i voz ga pregazio

Večernje novosti 23.11.2018
Muškarca na banjalučkoj Železničkoj stanici pregazila lokomotiva voza "Železnica RS", koja je lakše povredila njegovog prijatelja Gorana Prosana. MILORAD Gavranović (50) iz Banjaluke poginuo je kada ga je na pruzi Železničke stanice u Banjaluci… »

Privođenje na sarajevskom aerodromu pripremao terorističke akte: Sipa uhapsila osobu koja je učestvovala u ratu u Siriji

Večernje novosti 23.11.2018
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) uhapsili su na Međunarodnom graničnom prelazu Aerodrom Sarajevo jedno lice zbog postojanja osnova sumnje da je pripremalo terorističke akte. Pripadnici Državne agencije za istrage i… »

Tužilaštvo: MUP RS Nije zataškao ubistvo Dragičevića!

Večernje novosti 23.11.2018
Tužilaštvo Republike Srpske ispitalo navode Slobodana Vaskovića. Nisu pronađeni dokazi koji povezuju radnike MUP sa ovim zločinom. DARKO Ilić, Dubravko Kremenović i drugi pripadnici MUP RS nisu umešani u zataškavanje ubistva Davida Dragičevića… »

Pista za NATO u Nikšiću?

Večernje novosti 23.11.2018
Vojna vazduhoplovna luka će najverovatnije iz Golubovaca biti preseljena u Nikšić. Ministarstvo odbrane merka “Kapino polje”. Bošković: Aerodrom i za avijaciju Alijanse. VOJNI aerodrom iz Golubovaca, po svoj prilici, seli se na aerodrom “Kapino… »

Jerinić: Ako Dodik hoće ostavku, podneću je

Večernje novosti 23.11.2018
Boris Jerinić, zamenik ministra odbrane BiH, posle izjave srpskog člana Predsedništva: Nikad nisam radio na štetu RS, ali svoj mandat stavljam na raspolaganje. Zamenik ministra odbrane u Savetu ministara Boris Jerinić kaže da je zvanično stavio… »

Donacija vlade RS Doboju: Igralište na poklon

Večernje novosti 23.11.2018
Deo sredstava klirinškog duga BiH namenjena Republici Srpskoj, Vlada RS preusmerila je Doboju za izgradnju i opremanje dečjih i sportskih igrališta. DEO sredstava klirinškog duga BiH namenjena Republici Srpskoj, Vlada RS preusmerila je Doboju za… »

Mladen Ivanić u bolnici, nije životno ugrožen

Večernje novosti 22.11.2018
Bivši srpski član Predsedništva BIH Mladen Ivanić hospitalizovan je danas zbog vrtoglavice, mučnine i nestabilnosti, ali nije životno ugrožen, rečeno je u banjalučkom Univerzitetskom kliničkom centru. Bivši srpski član Predsedništva BIH… »

Krompir u Hrvatskoj poskupeo 46,6 odsto za godinu dana

Večernje novosti 22.11.2018
Prosečne cene poljoprivrednih proizvoda u Hrvatskoj porasle su u drugom tromesečju ove godine za 7,4 posto u odnosu na isti period 2017., pri čemu su poskupeli biljni, a pojeftinili stočni proizvodi. Prosečne cene poljoprivrednih proizvoda u… »