Izvor: Večernje novosti/Politika arhiva vesti 23.11.2018

Predsednik o hapšenju Srba Vučić sa ambasadorima Kine i Rusije: Srbija u nikad težoj situaciji, snage KFOR i NATO namerno…

Večernje novosti 23.11.2018
Predsednik Vučić i premijerka Brnabić su zamolili ambasadora Lija da prenese kineskom rukovodstvu da Srbija nikad nije bila u težoj situaciji, uprkos svojim stalnim pozivima na mir i stabilnost. PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su… »

Merdare: Zaustavili i 23 tone lima zbog etikete

Večernje novosti 23.11.2018
Reporter "Novosti" na administrativnom prelazu Merdare. Carina ne pušta bez deklaracije "Republika Kosovo". Na Merdaru juče gotovo da nije bilo kamiona sa srpskom robom. KOSOVSKE vlasti juče nisu dozvoljavale prelazak robe iz centralne Srbije bez… »

Mediji na Kosovu: Priština lupa takse, hapsi Srbe, a Tači ćuti

Večernje novosti 23.11.2018
Tri dana od odluke vlade tzv. Kosova da poveća porez na robu iz Srbije i BiH za 100 odsto, protesta Srba i hapšenja u Kosovskoj Mitrovici, predsednik privremenih kosovskih institucija, Hašim Tači, se nije oglasio. Tri dana od odluke vlade tzv. Kosova… »

Konstituisan novi saziv BNV

Večernje novosti 23.11.2018
Novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) konstituisan je danas u Novom Pazaru potvrđivanjem mandata većnicima tri liste koje su osvojile mandate na izborima za nacionalne savete početkom meseca. Novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća… »

Moskva reagovala: Priština razvija spiralu sukoba, SAD i EU nisu u stanju da ih obuzdaju

Večernje novosti 23.11.2018
Moskva jutrošnji upad kosovsko-albanskih specijalnih jedinica u deo Kosovske Mitrovice koji naseljavaju Srbi i hapšenje četiri lokalna žitelja smatra novom provokacijom Prištine. Moskva jutrošnji upad kosovsko-albanskih specijalnih jedinica u deo… »

Iživljavanje Prištine: "Srpska solidarnost hranom" zaustavljena na Jarinju! (foto)

Večernje novosti 23.11.2018
Članovi humanitarne organizacije "Srpska solidarnost hranom" koji su krenuli na slavu zaustavljeni su na administrativnom prelazu Jarinje više od šest sati. Članovi humanitarne organizacije "Srpska solidarnost hranom" koji su u petak ujutru krenuli u… »

Bahaćenje Kosovske policije: Našli “razlog” da zadrže ekipu Tanjuga

Večernje novosti 23.11.2018
Policija je, naime, zaustavila ekipu Tanjuga i, nakon što su utvrdili na radaru da se vozilo kretalo propisnom brzinom, uočili su oznaku "pres s" i kaznili vozača. Ekipu Tanjuga danas popodne zadržali su saobraćajci Kosovske policije nedaleko od… »

Stefanović i Čepurin o saradnji Srbije i Rusije u oblasti unutrašnjih poslova

Večernje novosti 23.11.2018
Stefanović i Čepurin ocenili su da je dosadašnja saradnja veoma dobra, ali da postoji prostor da se dodatno unapredi u borbi protiv organizovanog kriminala, terorizma i ekstremizma. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador Rusije… »

Stefanović: Situacija na Kosovu mirna, nema razloga za uznemirenost

Večernje novosti 22.11.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u četvrtak uveče da je u ovom trenutku situacija na Kosovu i Metohiji mirna i da nema razloga za veću uznemirenost našeg stanovništva nego što već jeste. BEOGRAD - Ministar unutrašnjih… »

Haradinaj: Srbija je kriva

Večernje novosti 23.11.2018
Predsednik vlade privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj pokušao je, u intervjuu bečkom dnevniku „Prese“, da prikaže da je odluka o carinama reakcija na „dugogodišnje trgovinske prepreke“ koje je nametnula Srbija. Predsednik vlade… »