Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 08.12.2018

Ceca preko Jarinja ušla na KiM, spremna da podrži Mitrovčane i humanitarno

Danas 08.12.2018
Folk pevačica Svetlana – Ceca Ražnatović je danas u Kosovskoj Mitrovici rekla da je došla da „srcem i pesmom“ podrži građane. Podnevni nastup kod Tehničke škole, pred građanima s državnim Srbije, počela je pesmom „Vazduh koji dišem“… »

Vulin: U vojnim medicinskim ustanovama pregledano oko 600.000 ljudi

Danas 08.12.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da je u vojnim medicinskim ustanovama ove godine pregledano oko 600.000 građana, bez obzira da li su vojna lica ili civili, a obavljeno je 3,9 miliona različitih procedura i medicinskih zahvata… »

Kosovski mediji: Visoki oficir OVK pozvan na ispitivanje u Hag

Danas 07.12.2018
Prištinski mediji su javili da je još jedan visoki oficir Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) pozvan da se radi ispitivanja pojavi u Hagu. Gazetaexpress javlja da je osoba, čiji identitet taj portal nije saopštio, potvrdila da je dobila poziv, ali nije… »

Delegacija Srbije odala počast poginulim srpskim pilotima u Jermeniji

Danas 07.12.2018
Delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učestvovala je danas u obeležavanju 30 godina od pogibije sedam pripadnika Vojske Savezne Jugoslavije u Jermeniji. Predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije položili su venac pored spomenika… »

Kako izgleda kontrola GMO u Srbiji i imamo li razloga za brigu?

Danas 08.12.2018
Zbog slabe kontrole na granici, u Srbiju ulazi neoznačena hrana sa genetski modifikovanim organizmima, kažu protivnici GMO i dodaju da ih brine i to što je multinacionalna kompanija uzela prevlast na domaćem tržištu semena od nacionalnih instituta… »

Šarčević obišao radove u osnovnoj školi u Velikom Gradištu

Danas 08.12.2018
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević obišao je danas radove na novom objektu Osnovne škole „Miša Živanović“ u Srednjevu i Srednju školu „Milije Vasić“ u Velikom Gradištu, navodi se u saopštenju. Kako se… »

Figaro o napadima na Danas: Atmosfera u Srbiji kao Miloševićeve devedesete

Danas 08.12.2018
Francuski Figaro o napadima vlasti na list Danas Lov na „izdajnike naroda“ poprima novu dimenziju u Srbiji, gde je ovladala atmosfera koja podseća na ’90-e godine, kada je aktuelni predsednik (Aleksandar) Vučić bio ministar informisanja kod… »

Heder Nojert: Trampova izabranica sa Fox televizije

Danas 08.12.2018
Ličnost Danas Portparolka Stejt departmenta Heder Nojert kandidatkinja je američkog lidera Donalda Trampa za naslednicu Niki Hejli na mesto američkog ambasadora u UN, dužnost koju će obavljati do kraja godine. U svom stilu, Tramp je tvitom obavestio… »

Deca u vrtlogu medijskog senzacionalizma

Danas 08.12.2018
Senzacionalizam, tabloidizacija i neodgovornost nisu novina za srpsko medijsko tržište. Međutim, sve češće i sve intenzivnije dominiraju i prilikom izveštavanja o deci koja neretko postaju žrtve ne samo nasilnika, već i samih medija. Medijsko… »

Balada o mornaru, njegovom „ocu“ i čitaocima

Danas 08.12.2018
DEVETA UMETNOST Pola veka nakon pojavljivanja jednog od najuticajnijih stripova u istoriji 9. umetnosti, Korta Maltezea Huga Prata (zapravo bi se moglo reći da je on i jedan od glavnih krivaca za skok ovog medija iz žutih, petparačkih u umetničke… »