Izvor: N1 Info/Društvo arhiva vesti 08.12.2018

U poseti Žandarmeriji deca s Kosova i deca stradalih pripadnika MUP-a

N1 Info 08.12.2018
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prisustvovao je u Beogradu druženju pripadnika Žandarmerije sa mališanima sa Kosova i Metohije, koji borave u poseti Beogradu, i decom stradalih pripadnika MUP, saopštilo… »

U blizini Starog mosta u Savi pronađena avio-bomba

N1 Info 08.12.2018
Ronioci su u Beogradu pronašli avio-bombu u Savi, u blizini Starog mosta, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da će ona biti uklonjena i da nema opasnosti za građane. Bomba je pronađena na dubini od sedam metara, na oko dva metra od drugog… »

Novi dokazi da su voće i povrće dobri za mozak

N1 Info 08.12.2018
Sredovečni muškarci koji jedu mnogo voća i povrća mogu da smanje izglede za kognitivne probleme u kasnijim godinama života u poređenju s vršnjacima koji ne konzumiraju te namirnice često, pokazuje američko istraživanje. Naučnici su pratili… »

U vojnim medicinskim ustanovama pregledano oko 600.000 ljudi

N1 Info 08.12.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je u vojnim medicinskim ustanovama ove godine pregledano oko 600.000 građana, bez obzira da li su vojna lica ili civili, a obavljeno je 3,9 miliona različitih procedura i medicinskih zahvata. "Svako… »

Izvršitelji: Neistiniti i zlonamerni navodi o našem radu

N1 Info 08.12.2018
Sednica javnih izvršitelja u beogradskom Hotelu "M" uspešno je završena, uprkos tome što je jedan aktivista upao na nju u nameri da ometa rad, saopštila je Komora javnih izvršitelja. 08.12.2018. Komora je prenela da je tokom njene sednice održan… »

Protest protiv izvršitelja: Njihovi "poslovni uspesi" su prevara i kriminal

N1 Info 08.12.2018
Predstavnici Združene akcije "Krov nad glavom" i Efektive održali su danas u Beogradu protest protiv javnih izvršitelja. Izvor: N1 Nekoliko desetina aktivista okupilo se u Bulevaru oslobođenja, ispred jednog od hotela u kojem se održava redovna… »

Pad sloboda, atmosfera straha - gde je Srbija na mapi demokratije u svetu

N1 Info 08.12.2018
Da li se u Srbiju vratila atmosfera straha koja podseća na devedesete godine prošlog veka? Upravo to je teza koju iznosi opširan tekst u sredu objavljen u francuskom listu Figaro. Da je Srbija demokratija samo na papiru, sugerišu i nalazi pojedinih… »

France 'gilets jaunes' protesters detained and tear-gassed

N1 Info 08.12.2018
French police clashed in Paris on Saturday with protesters staging a fourth weekend of "gilets jaunes" demonstrations against the government of President Emmanuel Macron. Officers fired rubber bullets and hundreds of canisters of tear gas at the… »

Opposition leader: We will stage a peaceful protest in Belgrade

N1 Info 08.12.2018
One of the leaders of the opposition Alliance for Serbia, Dragan Djilas, said that a gathering planned to take place in Belgrade on Saturday will be a non-political, peaceful protest against violence. Djilas told Serbia’s Blic that the protest will be… »

Trade Minister: By introducing import tax, Pristina opened ‘Pandora’s Box’

N1 Info 08.12.2018
Even if Pristina would abolish the 100 per cent increase in taxes on goods imported from Serbia tomorrow, the consequences would still remain huge, as their introduction alone only leads to instability, said Serbia’s Minister of Trade, Tourism and… »