Izvor: RTV Novi Pazar arhiva vesti 08.12.2018

Istanbulski aerodrom postaje megačvorište vazduhoplovnog sektora

RTV Novi Pazar 08.12.2018
Na aerodromu je trenutno zaposleno 36.000 ljudi, u narednim mjesecima taj broj će porasti na 120.000, a po završetku posljednje faze izgradnje iznosiće čak 225.000 Novi istanbulski aerodrom biće svjetsko megačvorište i pokretač turskog… »

Izabrano novo rukovodstvo BNV-a

RTV Novi Pazar 08.12.2018
Bošnjačko nacionalno vijeće je na današnjoj sednici dobilo četiri potpredsednika, imenovano je i novo rukovodstvo Izvršnog odbora. Izabrani, u skladu sa zakonom će te funkcije obaljvljati naredne četiri godine koliko traje mandat ovog nacionalnog… »

Automobilom udario u “Waikiki”

RTV Novi Pazar 08.12.2018
Oko 18 sati automobil je udario u vrata prodajnog objekta Waikiki u centru Novog Pazara. Povređenih nije bilo. Još uvek nije poznato šta je uzrokovalo nesreću i kako je do toga došlo. Policija trenutno vrši uviđaj. Uskoro opširnije… Podeli… »

PATRIOTSKI SAVEZ BOŠNJAKA OSUJETIO JE ZUKORLIĆEV POKUŠAJ DA OSPORI LEGITIMITET I LEGALITET VIJEĆA

RTV Novi Pazar 08.12.2018
Bošnjačko nacionalno vijeće održalo je danas nastavak prve sjednice na kojoj je potvrđen izbor predsjednika Vijeća i na kojoj su izabrani potpredsjednici Vijeća i predsjednik, potpredsjednik i članovi Izvršnog odbora Vijeća. Odluka o… »

Književno veče posvećeno Ćamilu Sijariću

RTV Novi Pazar 08.12.2018
Bošnjačko nacionalno vijeće je u okviru projekta „Život i delo Ćamila Sijarića – Ceo svet živi u Sandžaku“ organizovalo književno veče posvećeno Ćamilu Sijariću o kome su govorili prof. dr. Sead Šemsović i mr. Adnan Bjelak i istakli… »

Nastavak prve sednice BNV-a u toku

RTV Novi Pazar 08.12.2018
Nastavljena je prva sednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, na kojoj se bira organi upravljanja ovog nacionalnog organa. Za predsednika je ranije izabran diplomirani sociolog iz Tutina Esad Džudžo, koji i presedava sednicom. Nastavak prve sednice BNV… »

Poetsko veče organizovale odbornice SDP-A

RTV Novi Pazar 08.12.2018
U okviru 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama odbornice Sandžačke demokratske partije organizovale su poetsko veče u novootvorenim prostorijama SDP. Učenici osnovnih i srednjih škola imali su priliku da uz pomoć odbornica predstave… »

Filipović drugi na Državnom školskom prvenstvu u plivanju

RTV Novi Pazar 08.12.2018
Učenik Osnovne škole Bratstvo Lazar Filipović osvojio je srebrnu medalju u trci učenika prvih i drugih razreda na 50 metara prsnim stilom na Državnom školskom prvenstvu u plivanju, koje je održano u Kragujevcu. On je stazu je preplivao za 51,57… »

HAPŠENJE U NOVOM PAZARU Policija intervenisala zbog nasilja u porodici pa pronašla ARSENAL ORUŽJA

RTV Novi Pazar 08.12.2018
Policija je u Novom Pazaru uhapsila lice sa područja te opštine zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nasilje u porodici i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Kako javlja… »

Šesta izložba Foto kino kluba

RTV Novi Pazar 08.12.2018
U Galeriji Multimedijalnog centra odžana je šesta izložba Foto kino kluba. Izloženo je preko pedeset odabranih fotografija iz različitih žanrova ove vrste umetnosti. Sama izložba je izazvala veliko interesovanje publike. Izložba je namenjena za… »