Izvor: RTV arhiva vesti 08.12.2018

Epilog nereda u Parizu: Povređeno 135, uhapšeno oko 1.000 ljudi

RTV 08.12.2018
PARIZ - Većina demonstranata razišla se večeras u Parizu kada je pao mrak, ali pojedine grupe i dalje su ostale na pariskim ulicama, pa će policija biti u pripravnosti celu noć, prenela je agencija Rojters. Antivladini demonstranti poznati kao "žuti… »

Održan protest dela opozicije u Beogradu

RTV 08.12.2018
BEOGRAD - Protest na koji je pozvao deo opozicije okupljen u Savezu za Srbiju održan je večeras u Beogradu, a učesnici su se okupili ispred Filozofskog fakulteta, odakle su krenuli u protestnu šetnju. Protest nazvan "Stop krvavim košuljama"… »

Nove pretnje Haradinaja, Đurić traži da se zaustavio ludilo Albanaca

RTV 08.12.2018
PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj naveo je danas da Priština, pored taksi od 100 odsto na proizvode iz Srbije, može preduzeti i još gore korake, prenose prištinski mediji. On je u intervjuu za albansku tv A2 rekao da postoje i druge… »

Tragedija u Italiji: U stampedu u noćnom klubu 6 mrtvih, 59 povređenih

RTV 08.12.2018
RIM - Šest osoba, od kojih pet tinejdžera i jedna žena, poginulo je, dok je 59 osoba povređeno u stampedu koji je izbio rano jutros na koncertu u disko-klubu u malom gradu na obali Italije, u blizini Ankone, saopštila je policija. Među poginulima su… »

Medojević vraćen u zatvor, sutra protest ispred Skupštine

RTV 08.12.2018
PODGORICA - Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević vraćen je u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS), nakon što je danas u Kliničkom centru Crne Gore (KC CG) dobio terapiju. Njegova supruga Marina Medojević na svom… »

Ljajić: Posledice odluke Prištine o taksama biće velike

RTV 08.12.2018
BEOGRAD - Čak i da se sutra ukine odluka Prištine o taksama od 100 odsto za srpske proizvode, posledice će biti velike, izjavio je ministar trgovine Rasim Ljajić. Priština neće stati, postaviće druge prepreke koje će samo pogoršati prilike u… »

"Poglavlja koja otvaramo potvrda kvaliteta ekonomskih reformi"

RTV 08.12.2018
BEOGRAD - Srbija će u ponedeljak, na Devetoj međuvladinoj konferenciji u Briselu, otvoriti dva nova poglavlja u pregovorima sa EU: 17 - ekonomska i monetarna unija i 18 - statistika, koja su veoma važna za ekonomske reforme i potvrda su da je Srbija u… »

Ceca održala koncert u Kosovskoj Mitrovici

RTV 08.12.2018
KOSOVSKA MITROVICA - Srpska pevačica Svetlana Ceca Ražnatović održala je danas u Kosovskoj Mitrovici koncert u znak podrške Srbima na KiM. Na koncertu je bio okupljen veliki broj građana koje ni hladno vreme ni kiša nisu sprečili da dođu… »

Stefanović: Borićemo se da mir bude sačuvan, a Srbi zaštićeni

RTV 08.12.2018
BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su sve diplomatske, političke i bezbednosne snage Srbije i dalje usmerene na sprečavanje da se bilo šta loše desi Srbima na Kosovu i Metohiji… »

Deca sa Kosova i Metohije družila se sa Žandarmerijom

RTV 08.12.2018
BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Beogradu druženju pripadnika Žandarmerije sa mališanima sa Kosova i Metohije, koji borave u poseti Beogradu, i decom… »