Izvor: Sputnik arhiva vesti 08.12.2018

Moja ruka na staklu marice: Dramatična poruka Medojevićeve supruge dok ga voze iz bolnice

Sputnik 08.12.2018
Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Nebojša Medojević vraćen je u Zavod za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS), nakon što je danas u Kliničkom centru Crne Gore (KC CG) dobio terapiju. Njegova supruga Marina Medojević je na svom profilu na… »

Pismo zbog kog je izbio verbalni rat između Zagreba i međunarodne zajednice

Sputnik 08.12.2018
Hrvatska je danas odbacila optužbe trojice bivših predstavnika međunarodne zajednice u BiH da se meša u unutrašnja pitanja te države i optužila ih da su oni delimično krivi što hrvatski narod nije ravnopravan s bošnjačkim i srpskim. Bivši… »

Herceg Novi: Mladić pucao na policajce

Sputnik 08.12.2018
Novljanin M. R. (24) uhapšen je danas jer je osumnjičen da je pokušao da ubije dva policajca, S. Lj. i A. V. Na sreću, tom prilikom nije bilo povređenih, saopštila je crnogorska Uprava policije. Policajci su jutros oko 3.30 došli ispred objekta… »

Hapšenja Srba u Vukovaru, raste uznemirenost

Sputnik 08.12.2018
Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je danas u Vukovaru da se pritisci prema jednom broju građana srpske nacionalnosti koji rade ili su radili u gradskoj upravi i drugim institucijama preduzimaju od 1997. godine, te da je cilj nedavnih hapšenja u… »

Kako su hrvatski avioni koji su slavili „Oluju“ posvađali Ameriku i Izrael

Sputnik 08.12.2018
SAD i Izrael nemaju spornih tačaka, ili ih bar nisu imali dok se između njih nije isprečio kamen spoticanja u obliku polovnih i temeljno prerađenih aviona F-16 koje Hrvatska namerava da kupi od Izraela, navodi Petar Stošić u tekstu za „Indeks“… »

Tramp: Pitajte Hilari Klinton za Rusiju

Sputnik 08.12.2018
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je u celini zadovoljan tokom istrage o navodnom mešanju Rusije u predsedničke izbore u SAD 2016. godine. „U vezi sa istragom specijalnog tužioca SAD Roberta Milera: veoma smo zadovoljni onim što čitamo… »

Da li je BiH dobila sa Zapada „mafijašku ponudu“ — onu koja se ne odbija? (video)

Sputnik 08.12.2018
Da NATO nakon Crne Gore i po svoj prilici Makedonije, u svom sastavu želi i Bosnu i Hercegovinu jasno ukazuje poslednji sastanak ministara spoljnih poslova zemalja-članica Alijanse i ponuda data toj zemlji za aktiviranje Akcionog plana za članstvo… »

Trampov najbliži saradnik napušta Belu kuću

Sputnik 08.12.2018
Predsednik SAD Donald Tramp objavio je da će šef kabineta Bele kuće Džon Keli otići s te pozicije do kraja godine, javlja Si-En-En. Tramp je tu vest objavio pred novinarima pre nego što je otišao na utakmicu američkog fudbala između ekipa vojske… »

Obilježavanje teritorije: U Crnoj Gori niču spomenici Skenderbegu

Sputnik 08.12.2018
U centru crnogorske opštine Tuzi uskoro će biti postavljen spomenik Đerđu Kastriotu Skenderbegu, a plan je da sličan spomenik dobiju i druge opštine sa većinskim albanskim stanovništvom. Skenderberg svakako zaslužuje spomenik zbog svoje borbe… »

Ni rat ni mir: Šta sledi na Kosovu?

Sputnik 08.12.2018
Ne! Neće biti rata! Sve dok traje ovaj status kvo to, nije u interesu niti Albancima, niti onima koji su za njih protiv nas ratovali. Ratovi buknu iznenada, kada se to najmanje očekuje. Kada jedna od strana, ona koja rat izaziva, postane ubeđena u dve… »