Izvor: Večernje novosti/Svet arhiva vesti 08.12.2018

Opsadno stanje u Parizu marš Žutih prsluka: Smiruje se situacija, većina demonstranata se razišla, blizu 140 povređeno…

Večernje novosti 08.12.2018
Centar Pariza biće danas blokiran zbog najavljenih novih antivladinih demonstracija pokreta "Žutih prsluka" i naći će se pod drastičnim merama obezbeđenja. Centar Pariza biće danas blokiran zbog najavljenih novih antivladinih demonstracija pokreta… »

Tragedija na koncertu: U stampedu u noćnom klubu 6 mrtvih, 59 povređenih

Večernje novosti 08.12.2018
Šest osoba, od kojih pet maloletnika, poginulo je dok je 35 osoba povređeno u stampedu koji je izbio rano jutros na koncertu u disko-klubu u malom gradu na obali Italije, u blizini Ankone. Šest osoba, od kojih pet tinejdžera i jedna žena, poginulo je… »

Kramp-Karenbauer želi da ujedini CDU

Večernje novosti 08.12.2018
Nova liderka nemačke vladajuće Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Anegret Kramp-Karenbauer imenovala je danas mladog konzervativca na važnu stranačku funkciju, kako bi učvrstila svoj položaj i u pokušaju pomirenja s rivalima. Nova liderka… »

Rohani poručuje: Iranu sankcije - Zapadu potop droga, izbeglica i bombi

Večernje novosti 08.12.2018
Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je danas da bi Zapad mogao da zadesi "potop" droga, izbeglica i terorističkih napada ukoliko ponovo nametnute američke sankcije oslabe sposobnost Irana da obuzdava ove probleme. Iranski predsednik Hasan Rohani… »

Maler: Manafort nas lagao, Bela kuća: Apsolutno ništa o Trampu

Večernje novosti 08.12.2018
Bivši šef predizborne kampanje predsednika SAD Donalda Trampa Pol Manafort lagao je pred federalnim istražiteljima u vezi s isplatom i kontaktima koje je imao sa zvaničnicima Trampove administracije. Bivši šef predizborne kampanje predsednika SAD… »

Sprečili gusaranje fsb: Ukrajinski brodovi pripremili oružje za dejstvo, u blizini bilo 166 civilnih brodova

Večernje novosti 08.12.2018
Tokom nedavnog incidenta u Kerčkom moreuzu, ukrajinski brodovi su u status borbene gotovosti, sa spremnim oružjem, ušli u trenutku kada se u blizini nalazilo 166 civilnih brodova. Tokom nedavnog incidenta u Kerčkom moreuzu, ukrajinski brodovi su u… »

Tužilaštvo traži zatvorsku kaznu za bivšeg advokata Trampa

Večernje novosti 08.12.2018
Američki savezni tužioci zatražili su od sudije da osudi Majkla Koena, bivšeg advokata američkog predsednika Donalda Trampa, na "značajnu zatvorsku kaznu" jer je dao mito. Američki savezni tužioci zatražili su od sudije da osudi Majkla Koena… »

Kina lansirala sondu ka tamnoj strani Meseca

Večernje novosti 08.12.2018
Kina je večeras lansirala svemirsku sondu koja bi trebalo da se spusti na dalju, tamnu stranu Meseca. To je početak dugog puta kineske letelice koja bi trebalo da sleti na Mesec oko Nove godine. Kina je večeras lansirala svemirsku sondu koja bi trebalo… »

Porez siromašnima u borbi protiv klimatskih promena-greška?

Večernje novosti 08.12.2018
Francuski predsednik Emanuel Makron je pogrešio što je porezom siromašnima nameravao da doprinese borbi protiv klimatskih promena, ocenjuje Džoš Garman, direktor britanskog ogranka Evropske fondacije za klimu. Francuski predsednik Emanuel Makron je… »

Tramp: Tilerson je glup kao noga i lenj

Večernje novosti 07.12.2018
Predsednik SAD Donald Tramp je u odgovoru na kritiku koju mu je uputio njegov bivši šef diplomatije Reks Tilerson uzvratio nazivajući Tilersona glupim kao noga i neverovatno lenjim. Predsednik SAD Donald Tramp je u odgovoru na kritiku koju mu je uputio… »