Politika arhiva vesti 08.12.2018

Beograd: Protestna šetnja „Stop krvavim košuljama"

BBC News 08.12.2018
Opozicioni „Savez za Srbiju" pozvao na protest posle fizičkog napada na jednog od lidera, Borka Stefanovića i njegova dva saradnika. Protest „protiv nasilja aktuelne vlasti" na poziv opozicionih partija udruženih u Savez za Srbiju nakon fizičkog… »

Nove pretnje Haradinaja, Đurić traži da se zaustavio ludilo Albanaca

RTV 08.12.2018
PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj naveo je danas da Priština, pored taksi od 100 odsto na proizvode iz Srbije, može preduzeti i još gore korake, prenose prištinski mediji. On je u intervjuu za albansku tv A2 rekao da postoje i druge… »

Ljajić: Priština otvorila Pandorinu kutiju, autoritet EU u krizi

Blic 08.12.2018
"Čak i da se sutra ukine odluka Prištine o taksama od 100 odsto za srpske proizvode, posledice će biti velike", izjavio je ministar trgovine Rasim Ljajić. Priština neće stati, postaviće druge prepreke koje će samo pogoršati prilike u regionu… »

Joksimović: Poglavlja koja otvaramo su potvrda kvaliteta ekonomskih reformi

Blic 08.12.2018
Srbija će u ponedeljak, na Devetoj međuvladinoj konferenciji u Briselu, otvoriti dva nova poglavlja u pregovorima sa EU: 17 - ekonomska i monetarna unija i 18 - statistika, koja su veoma važna za ekonomske reforme i potvrda su da je Srbija u tom… »

Stefanović: Borićemo se da mir bude sačuvan, a Srbi zaštićeni

Dnevnik 08.12.2018
BEOGRAD: Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su sve diplomatske, političke i bezbednosne snage Srbije i dalje usmerene na sprečavanje da se bilo šta loše desi Srbima na Kosovu i Metohiji… »

Radojičić: Dekorativna rasveta u Beogradu koštala nešto manje od 250 miliona dinara bez PDV-a

Beta 08.12.2018
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je vrednost sprovedene javne nabavke opreme za dekorativno osvetljenje gradskih ulica "nešto manja od 250 miliona dinara, bez PDV-a". On je za današnji "Blic" najavio i da će od naredne godine, u… »

Simić: Kada bi se vazduh transportovao i to bi zabranili Srbima

RTV 08.12.2018
KOSOVSKA MITROVICA - Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da je situacija na severu Kosova i Metohije "koliko toliko" u granicama normale, ali pod visokim tenzijama, kao i da će Srbi nastaviti sa mirnim protestima i demokratskom borbom, jer… »

Na pomen Kosova prekinut govor predstavnica "28.jun" u Beču

RTV 08.12.2018
BEČ - Govor dve predstavnice humanitarne organizacije "28. jun" u Kancelariji Ujedinjenih Nacija za nasilje i drogu u Beču, prekinut je nakon što su one počele da govore o eskalaciji stanja na Kosovu i Metohiji. Tamara Pavlović i Mia Milanović su, u… »

Ceca pevala u Kosovskoj Mitrovici, čelnici Srpske liste u prvom redu

N1 Info 08.12.2018
Folk pevačica Svetlana Ražnatović održala je koncert u Kosovskoj Mitrovici u znak podrške Srbima na Kosovu i Metohiji. Koncert je održan na platou ispred studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici u sklopu protesta povodom taksi od 100 odsto na robu… »

Stefanović: Opozicija pokušava da relativizuje nasilje

RTV 08.12.2018
BEOGRAD - Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras, povodom slučaja odbornice Dveri Jelene Đorđević, da deo opozicije pokušava da relativizuje i skloni od očiju javnosti "činjenicu da se zločin… »