Politika arhiva vesti 08.12.2018

Beograd: Protestna šetnja „Stop krvavim košuljama"

BBC News 08.12.2018
Opozicioni „Savez za Srbiju" pozvao na protest posle fizičkog napada na jednog od lidera, Borka Stefanovića i njegova dva saradnika. Protest „protiv nasilja aktuelne vlasti" na poziv opozicionih partija udruženih u Savez za Srbiju nakon fizičkog… »

Đurić pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje na poteze Prištine pre nego što bude kasno

Novi magazin 08.12.2018
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić pozvao je danas međunarodnu zajednicu da učini nešto povodom poteza Prištine pre nego što, kako je rekao, "bude suviše kasno". "Ovo što Priština radi je karta u jednom pravcu za propast i… »

Ljajić: Posledice uvođenja takse jako velike, čak i sutra da bude ukinuta

Beta 08.12.2018
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je trgovina sa preduzetnicima na Kosovu i Metohiji u potpunosti obustavljena posle odluke Prištine da taksu na uvoz robe iz centralne Srbije poveća na 100 odsto. Navodeći… »

Otvorena poglavlja potvrda kvaliteta ekonomskih reformi

Politika 08.12.2018
Srbija će u ponedeljak, na Devetoj međuvladinoj konferenciji u Briselu, otvoriti dva nova poglavlja u pregovorima sa EU: 17 – ekonomska i monetarna unija i 18 – statistika, koja su veoma važna za ekonomske reforme i potvrda su da je Srbija u tom… »

Stefanović: Borićemo se da mir bude sačuvan, a Srbi zaštićeni

Dnevnik 08.12.2018
BEOGRAD: Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su sve diplomatske, političke i bezbednosne snage Srbije i dalje usmerene na sprečavanje da se bilo šta loše desi Srbima na Kosovu i Metohiji… »

"Čuo različite komentare, rasveta košta 250 mil. RSD"

B92 08.12.2018
Beograd -- Vrednost sprovedene javne nabavke opreme za dekorativno osvetljenje gradskih ulica u Beogradu je "nešto manja od 250 miliona dinara, bez PDV-a". To je za Blic izjavio gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić. Na pitanje da li su do njega… »

Simić: Kada bi se vazduh transportovao i to bi zabranili Srbima

RTV 08.12.2018
KOSOVSKA MITROVICA - Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je da je situacija na severu Kosova i Metohije "koliko toliko" u granicama normale, ali pod visokim tenzijama, kao i da će Srbi nastaviti sa mirnim protestima i demokratskom borbom, jer… »

Beč: Cenzura u Kancelariji UN zbog Kosova

Vesti online 08.12.2018
Govor dve predstavnice humanitarne organizacije "28. jun" u Kancelariji Ujedinjenih nacija za nasilje i drogu u Beču, prekinut je nakon što su one počele da govore o eskalaciji stanja na Kosovu i Metohiji. Tamara Pavlović i Mia Milanović su, u ime… »

Ceca pevala u Kosovskoj Mitrovici, čelnici Srpske liste u prvom redu

N1 Info 08.12.2018
Folk pevačica Svetlana Ražnatović održala je koncert u Kosovskoj Mitrovici u znak podrške Srbima na Kosovu i Metohiji. Koncert je održan na platou ispred studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici u sklopu protesta povodom taksi od 100 odsto na robu… »

Stefanović: Navodi bivše odbornice Dveri o pretnjama zahtevaju ozbiljnu istragu

Novi magazin 08.12.2018
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da slučaj bivše funkcionerke Dveri koja je optužila lidera tog pokreta Boška Obradovića za pretnje nasiljem, zahteva ozbiljnu istragu tužilaštva. "Ako se pokaže da je tačno da je… »