Ekonomija arhiva vesti 31.12.2018

Direktor EPS-a: Uredno snabdevanje električnom energijom u celoj Srbiji

Beta 31.12.2018
Snabdevanje električnom energijom uredno je u celoj Srbiji i sistem je stabilan, izjavio je danas u Novom Sadu vršilac direktora Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije (EPS) Milorad Grčić. Tokom posete nacionalnom distributivnom i dispečerskom… »

Kurs dinara 118,19

Vesti online 31.12.2018
Zvanični srednji kurs dinara iznosi 118,1946 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije. Dinar vredi 0,1 odsto više nego pre mesec dana, na godišnjem nivoui jači je za 0,2 posto, a za tolikoje jači i… »

Merkel: Nemačka da preuzme još veću odgovornost u svetu

RTV 31.12.2018
BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel u svom novogodišnjem obraćanju poručila je da će Nemačka da nastavi da se zalaže za globalna rešenja izazova u 2019. godini te da zemlja mora da preuzme još veću odgovornost u svetu. Kancelarka je navela… »

Vrnjačka Banja: Svečano otvaranje renovirane ,,Fontane”

Dnevnik 31.12.2018
VRNjAČKA BANjA: U Vrnjačkoj Banji će spektakularnom gala proslavom biti obeležen ne samo ulazak u Novu Godinu, već i novi početak u dugoj istoriji hotela ,,Fontana”, čije je renoviranje napokon završeno. Hotel ,,Fontana", u srcu Vrnjačke Banje… »

Evropljani "pucaju" u vazduh, Kinezi trljaju ruke

Mondo 31.12.2018
Izmislil su barut red je i da se ovajde. Ko zna koliko će Evropljani ove godine potrošiti na vatromet ali red veličine, i to neverovatan, daje nam podatak koji je objavila zvanični statističar EU - Eurostat. Foto: MONDO/Gordana Bojanić Zemlje… »

Od sutra zabranjen ribolov kečige u Srbiji

Dnevnik 31.12.2018
BEOGRAD: Uredba o zabrani ribolova ugrožene vrste ribe kečige sutra stupa na snagu u Srbiji. Ministarstvo zaštite životne sredine usvojilo je predlog svetske organizacije za prirodu da se zabrani ribolov kečige, što bi trebalo da doprinese… »

Plaćanje poreza na imovinu od sutra "na klik"

RTV 31.12.2018
BEOGRAD - Sutra počinje da radi jedinstvena baza lokalnih poreskih administracija pa će građani preko interneta moći da pristupe bazi podataka, da pogledaju svoje dugovanje za porez na imovinu i da ga elektronski plate. Građani će uvid u poreske… »

Od Nove godine teže do keš kredita, otplata skraćena na osam godina

Blic 31.12.2018
Za praznike mnogi potroše više nego što imaju, pa Novu godinu počnu s novim kreditom. Ali pazite, od ovog 1. januara biće teže doći do novog zajma. Narodna banka je naložila bankama da skrate rokove na koje daju gotovinske kredite - na osam godina… »

Stan platio 73,8 miliona $

B92 31.12.2018
Deset ljudi, od kojih su neki svoj identitet prikrili iza imena kompanije, potrošilo je ukupno pola milijarde dolara na kupovinu stanova na Menhetnu. Iako to možda zvuči impresivno, iznos je značajno niži u odnosu na prethodne tri godine, navodi… »

Tabaković: Kurs dinara i u 2019. ostaje stabilan

RTV 31.12.2018
BEOGRAD - Kurs dinara će i u 2019. godini biti stabilan, kaže za Tanjug guverner Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković. Tabaković svoja očekivanja o stabilnom dinaru i inflaciji temelji na činjenici da su u prethodnom petogodišnjem… »