Izvor: BBC News arhiva vesti 31.12.2018

Banja Luka: „Niko nikome ne veruje”

BBC News 31.12.2018
Svi javni skupovi u Banja Luci su otkazani, a još se ne zna gde je Davor Dragičević, otac preminulog Davida. Proslave Nove godine na ulicama Banja Luke neće biti, a zabranjena su i dalja okupljanja grupe Pravda za Davida, posle nedeljnog protesta… »

Eksplozija u Rusiji: Desetine nestalih u Magnitogorsku

BBC News 31.12.2018
Nakon eksplozije prouzrokovane curenjem gasa u kojoj je stradalo najmanje četvoro ljudi, Magnitogorsk obišao predsednik Putin. Spasioci tragaju za preživelima u gradu Magnitogorsku u centralnoj Rusiji, u kome je eksplozija uništila jedan stambeni… »

U fotografijama: Izbori u Kongu - pljusak, ebola i „simbolično glasanje“

BBC News 31.12.2018
Neke od najboljih fotografija iz Konga, čiji su građani birali naslednika Žozefa Kabile. Građani Konga izašli su na birališta kako bi izabrali osobu koja će na čelu zemlje zameniti predsednika Žozefa Kabilu. Kabila je na vlasti bio poslednjih 17… »

Buran kraj 2018. - eventualni bojkot, eventualni izbori i šta sve to znači

BBC News 31.12.2018
Protesti, napad na Borka Stefanovića, najave bojkota Narodne Skupštine i mogući izbori na proleće - sve to je stalo u poslednjih mesec i kusur dana 2018. godine. Praznjikave skupštinske sale uskoro bi mogle da postanu još praznije, jer se sve… »

Vampiri i vegetarijanske kobasice – zašto sve putnici zovu ambasade

BBC News 31.12.2018
Preko telefona za hitne slučajeve u ambasadama stigla su pitanja o vampirima, slobodnim ženama, vegeterijanskim kobasicama i drugim „hitnim" slučajevima. Da li postoje vampiri u Poljskoj i kakve su vegerijanske kobasice - samo su neka od bizarnih… »

Po čemu ćemo pamtiti 2018. godinu

BBC News 31.12.2018
Odbrojavanje do januara, a šta je to što je obeležilo prethodnih 12 meseci. Te 2018. godine, Zvezda je učestvovala u Ligi šampiona, ujedinila se srpska opozicija, Novak je ponovo postao svetski broj jedan, otvoren je Narodni muzej, napustili su nas… »

AIK: Švedski fudbalski klub prodaje DNK bivšeg kapitena

BBC News 31.12.2018
Švedski klub pružio je navijačima mogućnost da kupe DNK klupske legende i bivšeg kapitena Nilsa Erika Johansona. Koji je vaš omiljeni navijački rekvizit? Šal? Dres omiljenog fudbalera? Možda neki teškom mukom dobijen autogram? A šta mislite… »

BBC se žali Rusiji zbog curenja informacija o zaposlenima

BBC News 31.12.2018
Lista 44 reportera BBC-ja, na kojoj je bilo i njihovih privatnh podataka, objavljena je na jednom sajtu u Rusiji. BBC je i zvanično uložio žalbu ruskom Ministarstvu spoljnih poslova, nakon što je lista sa ličnim podacima zaposlenih u ruskoj redakciji… »

Merkel: Nemačka će 2019. preuzeti veću odgovornost i rešavati probleme

BBC News 31.12.2018
Nemačka će preuzeti veću odgovornost u svetu, izjavila je Angela Merkel u novogodišnjem obraćanju građanima. Nemačka će 2019. preuzeti veću odgovornost u rešavanju svetskih problema i zauzeti se za ono u šta veruje, izjavila je kancelarka… »

Do juče ga je slušala samo supruga – sada je na BBC talasima

BBC News 31.12.2018
Nakon godina emitovanja radio emisije samo za suprugu, san amaterskog radio voditelja se konačno ostvario. Di-džej čiju je radio stranicu u Stivenidžu u Velikoj Britaniji ranije slušala samo njegova supruga, proširiće publiku nakon 44 godine. Dik… »